Kungligheter i skogen

Rulle T hade redan gissat att dagens tur skulle gå till Hisingen, – det är ju brukligt på lördagarna! Dessutom skulle Rulle T:s nya leksak prövas, en ”Garmin Drivesmart 61 LMT-D GPS 7″” för att enklare hitta fram till P-koordinaterna. En röststyrd gps, så det gäller att tänka på vad man säger….! Vi rullade ut från cachingbasens underjordiska bunker och det gick mycket snabbt för gps:en att hitta satelliterna och börja visa vägen. Det var egentligen inte något behov av guidning i dag, men det är på en sådan sträcka som det är bra att börja testa ny teknisk utrustning. Allt fungerade utmärkt och jag, Rulle T och den nya gps:en var helt eniga om vägvalet och det tog inte lång tid att färdas till den nordligaste delen av Hisingen och svänga in på Kungahällavägen, dagens första kunglighet. P-koordinatern hittades också utan problem.

Nu får Rulle T vila sig medan Hallén går ut i skog och mark.

Planen var att i dag åter besöka ”Göteborgsserien” och #332 till #336 fick bli dagens uppvärmning. Hakeredsområdet visade sig vara ett riktigt fint promenadområde med vacker utsikt från höjderna, på en av dessa finns till och med en fornborg. Men det gäller att inte försöka ta några genvägar, då blir det snabbt senvägar då branta stup sätter effektivt stopp för sådana försök….

Fantastisk utsikt från toppen av berget.
Kung Bore, dagens andra kunglighet, dröjde sig kvar i skogen.

Dagens andra kunglighet var den kvardröjande kung Bore som gjorde desperata försök att behålla kontrollen över området.

När detta lilla kluster var avklarat gick vandringen vidare på sydsidan av Kungahällavägen och på vägen passade jag givetvis på att logga cachen Rödbo Lunnaväg. Två av Göteborgsseriens burkar #338 och #337 låg lite ”ensamma” utmed en mindre ridväg, men givetvis fick även dessa besök och jag fick dessutom lite ”skylt-underhållning” utmed vägen.

Detta är en trevlig form av skylt!
Endast en häst var ute i denna trakt, var nog lite besviken över att jag inte hade varken morötter eller sockerbitar med mig!

När dessa två burkar var avklarade hittade jag en trevlig liten stig/ridväg som gick en bit från den stora Kungahällvägen genom skogen mot #330 som var mitt nästa mål. Utmed en mindre bilväg, skogsstig och en skogsväg gick sedan vandringen genom Hisingens ”urskog” mot #322.

Efter att ha korsat den lilla asfalterade vägen nåddes nästa kluster med #316 till #321, ett område som skulle bjuda på lite överraskningar. Redan när jag in på stigen såg jag att skogsmaskiner hade varit flitiga och tagit bort ett stort antal träd, skulle burkarna finnas kvar?

Trodde knappt att det var möjligt att burken skulle finnas kvar här, men som ni ser på bilden ovan så fanns här trots allt ett litet rör med loggremsa.

En liten bit längre fram på stigen så jag plötsligt något stort, brunt med långa ben som älgade fram mellan träden, en älgko på språng! Dagens tredje kunglighet. När jag nådde fram till nästa burk såg jag hur hon stod och tittade på mig en bit bort, undrade säkert om det verkligen var laga jakttid på burk!

Men här var det svårare att hitta burken som skulle hänga i en gran, men alla granar, utan undantag hade blivit mugglarmaskinens rov. Endast kvistar återstod av granarna, inte mycket annat att göra än att skriva en DNF och låta älgen få återgå till att rota runt på hygget ostörd.

Eländiga skogshuggarmugglare!

Det blev även en avstickare till cachen Grim, även där hade skogshuggare varit i farten, men burken hade klarat sig och låg numera vid en stubbe då trädet den hängde i inte längre finns. Den togs på väg till ytterligare en ”ensligt belägen” burk i Göteborgsserien, #310 som krävde att ännu ett hygge passerades, men burken var oskadd då den låg i en klippskreva.

På väg till dagens sista kluster av Göteborgsseriens burkar, #311 till #315, fick jag se ett stort stenblock. Detta blev det fjärde kungliga mötet under dagen!

Detta är Kungsstenen!

Vid denna sten, i trakten kallad Kungsstenen finns det en sägen om att en kung, enligt en annan sägen, tre kungar här vilat och ätit en måltid. Det är ett stort block, 10×7 meter, och ganska slät, men vilken kung/kungar som varit här och när besöket skulle ha skett berättar inte sägnen.

När dagens sista burk var signerad återstod promenaden tillbaka till parkeringen och Rulle T. Totalt blev det 18,2 kilometers vandring denna dag, 30 hittade burkar och en snöplig DNF.