Tre sura gubbar blev glada

Bland det tristaste som finns på en gc-karta är sura gubbar som är på så dåligt humör att dom blir blå i ansiktet! Ett av dagens uppdrag var att försöka få några sådana sura gubbar på min karta att bli på lite bättre humör. I gryningen rullade Rulle T och Hallén ut från den underjordiska bunkern under cachingbasen och tog sikte på Gråbovägen, faktiskt samma område där vi var på besök förra veckan. Bitvis var det ganska halkigt på vägarna men inte värre än att turen slutade lyckligt på en nästan öde parkering.

Efter besöket här förra söndagen hade ytterligare några burkar i Göteborgsserien publicerats, #110 till #114. Fyra av dessa nya burkar låg utmed en GC-väg, som nu faktiskt också blivit en GC-väg. Det var helt mugglarfritt på denna minst sagt överdimensionerade väg.

Dags att vandra tillbaka genom tunneln och sedan upp mot skogen – bort från asfalten.

Förra veckans vandring resulterade i en DNF på #131 där varken undertecknad eller jsson lyckades hitta burken. När man närmar sig en plats där man tvingats acceptera en DNF är man alltid lite bekymrad, skall det gå lika illa denna gång, skall den sura gubben vinna? Men jag behövde inte oroa mig, denna söndag hittades burken snabbt. Hur i —- kunde vi missa den? Nu är den dock loggad, en lättnad.

Om ni undrar, jag tryckte inte på knappen…

En dryg kilometer bort, fågelvägen, låg nästa kluster av burkar i Göteborgsserien och dessutom två gamla DNF:er som jag hade som mål att omvända till glada gubbar. Det går givetvis inte att gå raka vägen genom skogen, det finns åtskilliga mycket blöta områden som måste rundas, men slutligen nådde jag fram till Smörvattnet 3. Där skrev jag en DNF 9 september 2011, det blev även en DNF på nummer 4 i samma serie den dagen. Efter en del snurrande bland träd och stenar kunde slutligen loggen på Smörvattnet 3 signeras. Lite senare under vandringen blev det en logg även i nummer 4, därmed vart tre sura gubbar på kartan förvandlade till glada gubbar – även gubben Hallén blev på gott humör av detta.

Klustret med Göteborgsseriens cacher #146 till #159 fick givetvis också besök ”när jag ändå var där”. Det var ytterligare ett fint område att vandra i, om än ganska blött och bitvis låg även snö och is kvar på stigarna.

Först planerade jag att kryssa mellan burkarna, men de många mossmarkerna fick mig att tänka om, det fick bli burkar utmed de två stigarna som löpte genom området, det gick betydligt snabbare! Dagens sista burk blev #154 sedan gick vandringen tillbaka mot parkeringen där Rulle T väntade.

Summan av dagen blev 22 hittade burkar (varav 3 var tidigare DNF loggar) samt 18,5 kilometers vandring i riktigt fint och soligt väder – stärkande inför kommande vecka. Under turen publicerades fler burkar i Göteborgsserien, denna gång i ”min bakgård” Delsjöområdet. Men dessa får vänta tills jag ser att CO är klar med utläggningen i området, då är det läge för en tur.

Det finns en del blöta områden!