Går Hallén på en mina?

Det är lördag, alla vet väl vad som gäller då? En tur till Hisingen givetvis! Det var Rulle T väl medveten om, men först blev det lite flytande frukost för Rulle T, alltid bra med en välfylld mage för att orka med alla burkletarturer. När den proceduren var avklarad färdades vi på ganska ödsliga vägar bort mot den lilla parkeringen vid starten för en vandringsled som går vid bronsålderssundet. När Hallén gjort sig redo för vandring var det dags för Rulle T att ta en tupplur.

Innan jag fick gå upp i ”bronsåldersskogen” blev det först besök vid Göteborgsseriens #384 och #385. Vid #384 fanns det gott om bikupor, men givetvis var de flygande små inte ut denna något kyliga marsmorgon trots att det är vårdagjämningen!

Burk #384 får väl nästan räknas som bisyssla!

När dessa två var avklarade gick jag med raska steg mot bronsåldern. På väg till #383 passerade jag en boplatslämning, givetvis inte några synliga spår men det var uppenbart varför man valt platsen då den låg i en torr solbelyst sluttning. Senaste loggen på #383 var en DNF så jag var lite bekymrad, men det var bortkastade bekymmer då burken hittades efter endast en kort stunds sökande.

Burk efter burk avklarades inom detta första kluster som sträckte sig mellan nummer #379 och #383. Det gjordes även ett försök på cachen Deerhunter3, en lite klurigare cache. Jag förstod snabbt vad som skulle göras men det var en detalj i cachen som inte fungerade som den skulle och den fick därmed dessvärre lämnas ologgad.

Titta så högt upp jag är….

Nästa etapp sträckte sig från #375 till #378 och på denna lilla ås blev det ett besök vid ett bronsåldersröse samt beskådande av den fantastiska utsikten.

Bronsålders röse på toppen.
Vidsträckt utsikt.

När dessa fyra cacher var loggade var den södra delen av dagens påtänkta område avklarat. Nu gällde det att hitta en bra stig ned från berget, efter lite sökande kom jag rätt och ut på en liten väg som sedan kunde följas bort mot Göteborgs Julkalender 2018 #17 – Björlanda Kile. De senaste loggarna var där DNF:er, men det är ändå värt ett försök, och ännu en gång denna dag så visade det sig vara ett riktigt beslut då en fin burk av nästan klassisk busskurmodell hittades. Men detta var bara ett etappstopp på väg mot nästa lilla kluster av Göteborgsseriens burkar, #367 till #374. Flertalet gick snabbt att hitta, men #368 var lite klurigare, men efter en liten stunds sökande så observerades något som passade in men ändå inte…

Detta är en riskabel trakt att jaga burk i, hela området är ett tidigare skjutfält. Det gäller att inte gå på en mina!

Men denna dag skulle jag inte in i området, men i risk-zonen fick man kliva runt när en multi i denna trakt loggades 2006. Jag kan därmed avfärda alla förhoppningar ni fått i rubriken till dagens berättelse, Hallén gick inte på någon mina.

Detta tycks vara en trakt där man har lagt mycket möda på att sätta upp skyltar, i fallet som ni ser på bilden ovan har dock skyltarna för en gångs skull ett berättigande, där sitter nämligen en cache.

Det var bitvis riktig blött och lerigt i detta område, men med geo-kängorna på fötterna så klaras sådant av utan problem. Samtliga burkar ur Göteborgsserien hittades och därefter återstod endast vandringen tillbaka till parkeringen där Rulle T väntade. Summan av dagens övningar var 20 hittade cacher och 20,2 kilometers vandring och ett stort antal upplevelser samt inte minst avprickning av ännu ett bronsåldersröse!