Nästan kö vid burkarna…

Rulle T hade lämnats att vila på Olofstorps pendelparkering när jag begav mig upp mot det cachetäta området mellan denna ort och Björsared. Nästan alla burkar som var på listan för dagen tillhörde 1800-tals delen av Göteborgsserien. #204 blev dagens första en bit upp utmed en bergssluttning, den loggades 06:30, skönt att det nu börjar bli ljust tidigare så att man kan komma igång med burkjakten utan hjälp av ficklampa.

Dagens första cache.

En liten bit in på vandringen gjordes en avstickare till cachen Tallrot, vägen dit gick genom stiglöst land men som så ofta visade det sig finnas en stig hela vägen fram. Där fanns även burkar som inte var cacher… tänk att sådana finns.

Jakten på Göteborgsseriens burkar fortsatte nu i en vid båge för att först logga de yttre cacherna i detta kluster. Det blev både små stigar och en del rejäla grusvägar, troligen avsedda för skogsmaskinerna.

Ett ensligt landskap…

Oftast är burkarna mindre plastlådor eller PET-rör, men i bland kommer det lite varitation.

Fåglar göre sig icke besvär!

När vandringen inleddes var det folktomt i skogen men snart började jag möta enstaka vandrare och joggare. När #161 såg jag två friluftsklädda personer med gps i hand som närmade sig genom skogen, bekanta ansikten, det var Marhav som var ute på jakt. Vi fick ett trevligt samtal, och sedan möttes vi igen lite längre fram och då fick jag även till ett foto för bloggen!

Lite längre fram träffade jag på MacBex som var i full färd med att leta efter en burk i en gran när jag anlände. Dessutom träffade jag på ytterligare två burkjägare som jag inte känner användar-nick på. Väl hemkommen kan jag konstatera att det har tillkommit ytterligare loggar på flera av burkarna, så det behövdes nästan ett kösystem för burkarna. Fint väder och ett cacherikt område har en stark dragningskraft på oss burkjägare.

Detta är inte en cache – det är en renodlad mugglartomte som påträffades i skogen.

Min plan för dagen visade sig fungera utmärkt och burk efter burk kunde loggas i snabb takt. Detta underlättades givetvis av bra koordinater och bra gömmor! Strax före kl 12 blev det en kortare paus för att äta den medhavda matsäcken, det behövdes efter många timmars vandrande. Hittade en härlig plats i solen på en flat sten som blev till en perfekt picknickstol.

Dagens sista burk, #181, hittades och loggades 13:42, då hade 47 cacher hittats sedan 06:30 och totalt skulle det bli 24,7 kilometers vandring. Den sista etappen gick på asfalterade vägar ned mot pendelparkeringen där Rulle T väntade. Nu var det skönt att rulla tillbaka mot cachingbasen och summera en fantastisk dag ute i skog och mark.

2 kommentarer

  1. Jag ville bara skriva och tacka för att du fortsätter att skriva nya inlägg, har följt dig i flera år men är dessvärre urusel på att kommentera. Har haft ett längre uppehåll i mitt letande i samband med att vi fick tillökning i familjen men nu är dom såpass gamla att dom gärna följer med ut och letar så förhoppningsvis ökar siffrorna i sommar. Tack igen!

    1. Tackar det var mycket trevligt att höra! Hoppas att det går bra med din”återstart” så kanske vi ses ute vid någon burk!

Kommentarer är stängda.