Ända in i vassen

Gammelgäddan lurar i vassen, det känner nog de flest till, men något mindre bekant är att även vissa geocachare kan lura i vassen men det kommer ni att få lära er via Halléns Geocachingäventyr i dag! Det hela började med färden med hissen ned till den underjordiska bunker där Rulle T står redo att bege sig ut på nya äventyr. Söndagsturerna har sedan en tid tillbaka inneburit något område vid Gråbovägen eller dess närhet, men där är det nu färdigloggat när det gäller Göteborgsseriens burkar. Istället skulle det i dag bli en tur till norra Hisingen – vad i hela Hisingen, skall vi till Hisingen på en söndag, det brukar ju vara på en lördag, muttrade Rulle T. Men han fick vackert finna sig i den p-koordinat som matades in i bil-gps:en och sedan rullade vi iväg.

Dagens startpunkt skulle bli parkeringen vid Gunnesby koloniträdgårdar. Kängorna drogs på fötterna och endast några steg bort låg dagens första cache Gunnesby Kolonin. Denna oväntat stora burk hittades efter en kort avsökning av området. Sedan påbörjades den ALC som finns i koloniområdet och som leder fram till Gunnesby Koloniträdgårdar – ALC Bonus.

Fin kulturhistorisk miljö invid koloniområdet.

Flertalet steg gick utan problem, förutom en fotbollsplansfråga, hade inte en aning om att det fanns så många olika storlekar…. Men slutligen kom rätt siffra in i rutan och jag kunde komma vidare. Utmed vägen passade jag även på att logga Älvlea. Slutligen kunde även finalburken loggas. Nu skulle det bli lite burkar ur Göteborgsserien, #341 och #340.

Den är väl tänd…?

Nästa burk på listan var #339, som vållat många besökare huvudbry då de kommit från fel håll och det kan nog ställa till med problem i detta mycket blöta område invid Nordre älv. Jag hade läst på i tidigare loggar innan besöket och insett att man skulle ta stigen vid N57 49.582 E011 54.047. Den leder dock fram till ett vassområde….

Hur går jag nu då….?

Åter igen lönade sig förberedelserna och via flygfoton hade jag sett att det skulle finnas en spång där inne i vassen. Det blev till att kliva ut i det blöta och hoppas att kängorna skulle hålla vätan ute, vilket de gjorde. Några meter in i vassen såg jag en träkonstruktion, ganska kraftigt övervuxen men fullt användbar.

Spång i sikte! N57 49.707 E11 53.897

Jag kände mig som gammelgäddan själv när jag banade mig väg fram mot cachen.

Är det Hallén eller gammelgäddan som lurar i vassen?

När jag nådde torrare mark insåg jag att detta område var utnyttjat av en mycket flitig varelse, bävern. Träd efter träd hade fällts och ”sågspånen” låg överallt.

Även det träd där cachen sitter var fällt av det flitiga djuret, men den döda gren där cachen har sitt hem hade fått vara i fred.

Nordre älv

Det var verkligen en fantastisk plats med vy ut över älven. Förutom bävern så fanns även tecken på att mugglare uppehåller sig i trakten. Någon hade bland annat släpat ut en trädgårdssoffa! Men ingen satt i den denna marsdag. Efter att ha betraktat älven gav jag mig åter av från området och plaskade genom den blöta vassen till torra land igen. Mitt mål var nu nästa cache ur Göteborgsserien, #343. Nu var det dock slut på vassområden, istället skulle återstoden av vandringen på ridstigar – eller skulle jag kanske galoppera?

Det var inte minsta risk för trängsel på denna sträcka, lugnt och fridfullt. Efterhand började dock hästmugglarna att vakna till liv och när klockan passerat tio syntes allt fler ryttare till på stigarna, men inte i en mängd som skulle kunna påverka burkletandet. En mindre trupp fågelskådare samlade sina styrkor vid ett av de stora fälten, de tittade på min gps som hängde på ryggsäcken men konstaterade snabbt att det inte var en kikare – då var man nog helt ointressant!

När jag nått #350 var jag nästan åter vid Kippholmen, ett område som rensades 6 mars. Det blev därmed dagens sista burk där jag förutom logg även fick en lite enklare lunch innan vandringen skulle gå tillbaka mot koloniområdet där Rulle T väntade.

Totalt loggades i dag 16 cacher och det blev 18,4 kilometers vandring, allt innan nästa regnväder väntades dra in över västkusten.