Geocaching på skärtorsdagen är inte något skämt…

Skärtorsdag, 1 april, kan man verkligen lita på burkar en sådan dag? De kanske är fulla av häxor eller kanske koordinaterna är aprilskämt! Det verkade finnas många faror förenat med att ta förmiddagen ledig och ge sig ut i sin bakgård, Delsjöområdet, för att leta burk. Innan jag gav mig av upptäcktes att det kommit en hel hög med nya cacher inom Göteborgsserien, alla i det område jag tänkte besöka. Det blev därför först nödvändigt att hämta hem de nya burkarna och lägga dessa i gps:en, även vandringsplanen för förmiddagen gjordes om då jag skulle hinna många, men inte riktigt alla, av seriens gömmor i Delsjöområdet på en förmiddag.

Dagens andra burk, en av de nya där endast FTF-jägarna hade loggat före mig.

Första burken att få besök var #105 innan jag gick mot #82 och de nya cacher som publicerats under natten. Det var endast FTF-jägarna christinah2 och O2le som var före mig, det måste ha varit en tuff natt! Jag kunde ta det lugnare givetvis, ingen hets, men ändå ett gott vandringstempo för att få motion under turen. I Delsjöområdet gäller det att planera turen då landskapet ser ut som en plöjd åker med djupa dalgångar mellan höjdryggarna. Den som vill röra sig i väst-östlig riktning måste planera noga och veta var man kan ta sig upp och ned samt över mossarna. Då jag gjort fler besök i Delsjöområdet än jag kan räkna så är kännedomen om terrängen något som sitter i ryggraden.

Man kan knappt se skogen för alla burkar…

Det blev en riktigt fin förmiddag ute i skogen och vid näst sista cachen för dagen, #108, träffade jag på en annan burkletare, (H.I.G tror jag att det var – får korrigera om detta visar sig vara fel!)

Vi fick en trevlig pratstund innan vi skulle åt olika håll. Jag mot min sista burk för dagen. Ett mindre kluster uppe på Getryggen lämnades för att bli målet för en egen tur, och vem vet, det kanske kommer fler burkar i området! Totalt blev det 22 hittade cacher, tror aldrig att jag loggat så många på en och samma dag i Delsjöområdet! Dessutom blev vandringen hela 17,5 kilometer, men nu var det dags att tänka lite på påsken, och vad träffade jag på nedanför Getryggen om inte en hel församling av påskkärringar!