Med historisk utsikt

I dag skulle det bli en tur bortåt Kungälv med Rulle T. På vägen dit blev det en avstickare upp till Surtesjön där det fanns en kvardröjande burk ur Göteborgsserien, den var borta vid mitt senaste besök.

Surtesjön

Det var inte ens 200 meter att gå från parkeringen så jag var snabbt framme vid nollpunkten och där låg endast ett litet platsrör, av den modell som CO brukar använda, utan kork och utan loggbok. Korken hittade jag längre in under stenen bland en mängd skräp, men ingen loggbok. Jag hade en mindre loggremsa med mig och kunde därmed ”återskapa” cachen, nu återstår att se om CO ger sitt godkännande.

När nu denna burk, förhoppningsvis, är avklarad begav jag mig åter mot Rulle T och klev in för att köra mot Kungälv och rekreationsområdet Fontin. Där skulle det bli några burkar samt en hel del fotograferande av utsikten mot Bohus fästning.

Jag började den korta vandringen i detta historiska landskap med att logga Lämningar från förr #4, Trädkramare, Kärleksstigen – Utsikt och ett försök med att hitta Utsikten, där blev det dock inte någon framgång. Om jag har rätt om placeringen så har burken drabbats av mugglare (men jag kan givetvis ha fel!). Härifrån hade jag tänkt mig att fotografera Bohus fästning, men även den hade blivit mugglad, eller åtminstone utsikten, en tät dimma hade dragit in. Antagligen var det försvararna som vill dölja sig och inte vara med på bild.

Var är fästningen?

Men jag gav inte upp, dimma brukar kunna lätta när solen stiger lite högre, så jag beslutade att ta ett par burkar till och återvända hit när dimridåerna försvunnit. Först besöktes Game, set, match som hittades utan problem, inga mugglare vid denna parkeringsplats invid tennisbanan. Därefter blev det till att söka efter en lämplig väg genom terrängen fram till Utsikten#3 som skulle vara en lite lurigare burk. Efter lite snurrande bland träden fick jag dock se något som fick mig att misstänka att… och så var det!

Nu såg dimman ut att ha lättat så jag gick tillbaka till utsiktspunkten och nu var läget ett annat och den mäktiga obesegrade försvarsanläggningen kunde fångas på bild i många olika vinklar.

Därmed var dagens minirunda avklarad, knappt 7 kilometer blev det samt 6 hittade burkar, inte mycket men det var ändå en fin upplevelse och dessutom fick jag många användbara fotografier med mig hem.