Slottsruin och julmatsbekämpande

Påskaftons morgon lämnade Hallén och Rulle T cachingbasen för att färdas österut mot ännu en historisk plats, Gräfsnäs. Efter knappt 50 minuter bakom ratten var det dags att kliva ur på den ödsliga parkeringen vid Slottsparken, uppmaningarna att hålla avstånd var lätt att följa vid 6.45 när jag anlände.

Trängsel? Det

Jag gick raka vägen till den traditionella cachen Slottsruinen som tillkommit sedan mitt senaste besök i området för många, många år sedan. Den var snabbt hittad och nu kom stora kameran fram för en stunds fotograferande.

En av många bilder i högst olika vinklar som blev resultatet av dagens besök

Ett foto behövde även inkludera mig själv och det löstes givetvis lättast med mobilkameran. Anledningen? Det kan ni kanske ana, ett loggfoto för traktens virtuella cache. Via ett mail till en e-posadress som man får på ett ”kreativt” sätt gick det också att få en automatisk bekräftelse på att man ”loggat” burken, en mycket trevlig virtuell burk.

Än så länge var det glada miner…. men strax därefter skulle arbetet med en närbelägen lab-cache inledas och då seglade mörka moln in över slottet.

Det första steget klarades av efter ett par försök men vid andra steget gick det inte alls. En livlina fick kontaktas och jag fick utförlig information. Ändå efter väl över 30 försök att fylla i svaret kom jag inte vidare. Telefonens batteri började nu bli oroväckande lågt och även om nästa försök skulle ha rönt framgång skulle telefonen vara död innan jag nådde finalen. Efter att ha stått still en lång tid i den kyliga vinden var det nu skönt att kliva in i Rulle T igen och ta sikte på något trevligare, en serie burkar som skapats för att man skall kunna skaka ned julmaten – men jag misstänker att det går lika bra med påskmatsnedskakande!

Parkeringskoordinaterna för nästa serie burkar lades in i bilgps:en och knappt 20 minuter senare nådde jag den lilla oansenliga men praktiska parkeringsplatsen där Rulle T på nytt lämnades medan jag drog på vandrarkängorna och gick mot den första cachen, Jul i Lerum 2020 #25 – Upp och hoppa! #1. Det var en slinga på 12 cacher, många med koppling till julträd givetvis, som alla gick snabbt och lätt att hitta.

PET-röret hänger så fint i granen – snart är det jul igen!

När jag närmade mig den sista cachen i serien så jag ett stort mugglarmonster som lutade sig över den stubbe där cachen skulle finnas!

Det var inte någon förare till monstret på plats, även om dörren till hytten var öppen, så jag kunde snabbt plocka fram burken, men man kan undra om cachen kommer att överleva arbetena som pågår utmed skogsvägen.

När denna 14:e cache för dagen var avklarad återvände jag till parkeringen och Rulle T för hemfärd mot geocachingbasen.