Bara en mil till

Bara en cache till… så brukar det ibland låta, men det skulle lika gärna kunna vara bara en mil till, för det kan lätt bli flera sådana när man är ute på burkjakt. I dag var en sådan dag för Hallén. Rulle T parkerades på lämpliga koordinater nära en spårcentral och jag försåg mig med kängor och dagens packning som innehöll lämpliga förnödenheter utöver gc-prylar givetvis. Vid 6.50 bar det av ut på milspåret i Kinna, men först….

Men innan jag på allvar gav mig på motionsslingans alla burkar gjorde jag en lite avstickare för att få lite julstämning, så fort som tiden går är det lika bra att förbereda sig i tid med ett luciatåg!

Efter luciafirandet fortsatte julen att locka och jag kände ett påträngande behov av att sjunga julvisor, det berodde säkert på att det bara var några hundra meter till 7häradsjul 2013-21 Bad Santa. Givetvis måste även den loggas.

Därefter var det äntligen dags för den första av burkarna utmed milspåret. Men tro inte att jag var färdig med julen riktigt ännu! Den måste givetvis dansas ut ordentligt med firandet av Tjugondedag jul. Gjorde dansen något besvärlig för mig, men tog sedan den fina stigen bort från festplatsen när cachen var loggad.

Var kan burken vara….?

Efter milspårsburk nummer 3 avvek jag åter från spåret och gick ut på ett lite längre sidoäventyr. Först besöktes Vattenfolkets land innan jag inledde vandringen på 6 kilometersspåret som utgår från motionsanläggningen vid Hedgärdessjön där Skene SoIS håller till.

Du kan i motljuset skymta Krantz stuga på andra sidan Hedgärdessjön, där det förr var servering.

Utmed spåret ligger tio cacher, samtliga hittades, även om en del krävde mycket, mycket letande innan de kunde loggas. Dessutom loggades tre cacher som inte tillhörde serien, Little treehouse of horror, Itzy Bitzy Spider och Spåret: Hunden.

Det var oväntat många mugglare ute i denna trakt, redan när jag startade 6.50 kom det ytterligare två bilar med joggande mugglare och ute i spåren var det många som gick eller sprang. Det hölls även en tipspromenad för mugglarna, den verkar vara återkommande då det fanns fasta skyltar som visade de stackars gps-lösa mugglarna vägen.

Slutligen, efter mycket letande efter en del av cacherna utmed 6-kilometersspåret var jag tillbaka på milspåret, och då jag nådde milen nummer 4 hade jag faktiskt redan gått en mil. En bit in på turen kom jag till ett offerkast, givetvis lades en sten på högen – och se det hjälpte – cachen hittades sedan omedelbart!

En sten på högen….
Det lönade sig…

Även i denna trakt är skogsmaskinsmugglarna i arbete och jag hade farhågor om att burken skulle vara borta när jag närmade mig en av burkarna. Marken var rejält tillplattad, men lyckligtvis var cachen skyddad av rejäla stenblock som inte ens extremmugglarna kunnat rubba.

Cache efter cache kunde loggas utmed milspåret där det var en hel del mugglare ute och strövade. Det var till och med så att jag fick vänta ut en del långsamma skogsvandrare innan burkarna kunde plockas fram.

Slutligen var den 20:e och sista cachen hittad och då var det inte långt till parkeringen där Rulle T väntade. Summan av dagens tur blev 25 kilometers vandring, men jag valde att inte satsa på en tredje hel mil denna dag. Alla cacher hittades och det blev en tämligen god utdelning med 37 hittade denna dag. Nu var det skönt att kliva in i Rulle T och rulla tillbaka mot cachingbasen som nåddes en dryg timma senare.