En tur med en del otur

Strax innan gryningen rullade jag ut med Rulle T med siktet inställt (d.v.s. gps:en) på en av burkarna i Göteborgsserien, #320 närmare bestämt, som var mugglad av skogshuggarmugglare vid mitt senaste besök. Denna gång letade jag mig fram på småvägarna till en lämplig parkeringsyta som jag noterat i samband med det besöket, då jag insett att det skulle bli ett återbesök i området. Det tog sedan inte många minuter att gå till gömman som hittades ganska snabbt. I närheten fanns även lite älgspillning, kanske är det samma älgko som fortfarande går i området som var på platsen vid mitt senaste besök.

Efter signerad loggbok blev det en rask promenad tillbaka till Rulle T och nya parkeringskoordinater plockades fram till nästa mål, Vimmersjön. Det tog inte många minuter att köra dit på en nästan helt öde E45:a. Parkeringen vid idrottsanläggningen var dessutom öde, alltså gott om plats – tur man inte har beslutsångest!

Vandringen började i gott tempo och snabbt hittade burkar, nummer 1, 2 gick enkelt men vid nummer 3 kom det första problemet, burken hittades inte trotts att det inte fanns många ställen att leta på.

En oturs groda!

Nummer fyra borde inte vålla några problem, en burk med ett kombinationslås. Men årtalet jag fick fram var tydligen inte det som CO hade fått fram. Testade tio varianter kring det årtal som jag hittat, men inte ville låset släppa greppet. Blev allt mer irriterad och slutligen fick cachen överges. Vandringen fortsatte mot nummer 5, som jag inte såg minsta spår av, ännu en DNF. Lyckligtvis hittades därefter cacherna nummer 6, 7, 8 innan en ny DNF inträffade på nummer 9 därefter hittades nummer 10 men inte nummer 11.

Det var en lättnad att avrunda turen med att hitta cachen Ändhållplats, en annorlunda burk i en skylt!

Min ursprungliga plan var att även gå till Vimmersjön runt #11b(onus) Fågel och fisk, hade till och med lagt spöt i bagageutrymmet för just den cachen. Men efter alla DNF:er på burkarna i serien var mycket av lusten att besöka ännu en av dessa cacher borta så jag valde att istället rulla hem till cachingbasen för att ”slicka mina sår”. Det får bli nya tag, men kanske inte i detta område.