Rörmossecaching

Innan den nya arbetsveckan skulle inledas beslutade jag mig att trotsa regnskurarna och ge mig ut i Delsjöskogen för att leta upp de två återstående burkarna i Göteborgsserien. Avmarsch från cachingbasen blev det 5.20 med siktet inställt på #76. Det var behagligt mugglarfritt i området, inte en enda av den arten observerades under promenaden. När jag kom till nollpunkten visade den mitt på grusvägen, vilket inte kunde stämma då terrängen hade tre stjärnor. Jag sökte mig då mot bergssidan och där klev jag upp på en mindre avsats och se där satt ett litet rör instucket vid lite bärris. Mina koordinater på platsen var: N57 41.890 E12 03.865, men det är inte lätt att få till bra sådana invid en brant och hög bergvägg. Burken var i vilket fall hittad och jag gick vidare över Rörmossarna på en liten stig, som förmodligen bara jag, ett antal orienterare och traktens djur använder sig av.

Efter några hundra meters promenad kom jag fram till dagens andra burk, #75. Den hittades snabbt på goda koordinater.

Därmed var morgonen/förmiddagens sista burk loggad och jag tog mig hemåt mot cachingbasen genom den ”snötäckta” skogen. Inte heller under hemfärden syntes några mugglare till men väl en räv – vilket alltid är trevligt att träffa på.