Många holkar blir det

Dagen började med icke-geocachingrelaterade aktiviteter i form av fotografering, först vid Lärjeholm och därefter Ragnhildsholmen, snabb och enkel förflyttning mellan platserna tack vare Rulle T.

Lärjeholms huvudbyggnad från sent 1700-tal.

När denna mycket framgångsrika fotorunda avslutats tog jag sikte på Tuve-trakten och strax före halv åtta på förmiddagen rullande Hallén in på den ödsliga parkeringen vid motionscentralen och parkerade Rulle T inför dagens vandring.

Då har man passerat ”start”, alltså dags att börja geocacha! Det första målet var earth cachen Räfflan i Tuve.

När informationen var insamlad var det dags att ta sig an dagens tema, holkar. Sidospår (också en holk) var en av de minsta holkar jag sett, hade inte tänkt på möjligheten att det skulle finnas nanoholkar!

Ett antal burkar, flertalet holkar, låg sedan utmed stigarna och vägarna bort mot Huke. Minnet av en burk i denna trakt som låg inne i en hästhage kom tillbaka under vandringen. Markägaren gillade inte att det låg en burk där och hade skrivit hotelser i loggboken! Till sist fylldes burken med hästskit och det blev även en del konfrontationer med geocachare som inte ont anande tänkte logga. Slutligen arkiverades cachen, men minnet av den sitter kvar. Sådana problem slapp jag dock i dag och kunde gå från burk, till burk och logga.

Jag valde att inte grilla – det blev endast loggning, var tror du burken sitter?

Många av holkarna var speciella och flera favoritpoäng utdelades. En av dessa var Apholken. I cachebeskrivningen skriver CO ”Come and see the monkey!! Här kan du äta din medhavda banan.” Och givetvis plockade jag fram bananen och tittade på apan….

Vilda djur brukar man råka ut för under turerna, en del slingrar sig mer än andra.

Har Hallén skaffat sig ett halsband?

Vandringen denna lördagsförmiddag sträckte sig bort till Tuve kyrka där både en traditionell samt Tuve kyrka – Adventure Lab Bonus. blev loggade.

Därefter återstod vandringen tillbaka till parkeringen där Rulle T väntade på att få rulla tillbaka till cachingbasen. Det blev 12,5 kilometers vandring och 19 hittade cacher samt de fem stegen i ALC rundan.