Bland turkiska granar och luriga burkar

Det är inte utan att man saknar de globala geocachingturerna, men det finns ett sätt att resa runt mellan olika världsdelar utan att lämna närområdet – ett besök i Änggården/botaniska! Där finns flertalet världsdelar representerade genom olika slags växter, inte riktigt som en riktig resa, men så som världen ser ut får man helt enkelt använda sin fantasi. I dag blev det därför en kortare tur med Rulle T till en parkeringsplats söder om Änggårdsbergen. Därifrån utgick vandringen med siktet inställt på den första burken för dagen, Eklanda #3. Därefter arbetade jag mig vidare mot norr över bergen, mestadels gick det bra men vid #5 i Eklandaserien blev det tyvärr en DNF.

På bergsryggarna i området finns det flera fina gravrösen, som man förmodar är från bronsåldern utifrån deras läge i terrängen. Det ger en extra krydda när man är ute på vandringen.

Tyvärr har också denna del av Änggårdsbergen drabbats av sjukan att lägga stigarna till rätta så att ingen skall behöva få lera på skorna. Försökte undvika dessa nyanlagda stigar, men det var inte lätt.

Huvudmålet för dagens vandring var att logga Änggårdsbergens ALC med tillhörande final. Det var en vandring på cirka fem kilometer till olika delar av naturreservatet och därmed också till olika världsdelar. Vid ett av stegen blev det ett besök vid turkiska granar.

Turkiska granar.

Vandringen blev längre än vad jag anade, först passerades Japan och därefter var jag nära att lämna solsystemet när Neptunus siktades! Här kan vi tala om omvägar, eller en rejäl garmin-sväng.

Det var en mycket välgjord ALC-runda där det var tydlig vad som behövde göras vid varje delsteg, sådant är uppskattat. Slutligen skulle finalkoordinaterna plockas fram och där gjorde jag först ett misstag, som hade kunnat undvikas om jag läst ordentligt i beskrivningen. Men det var bara att mata in koden på nytt och då fick jag koordinaterna – jaha, tänkte jag, misstänkte att det kunde vara där!

Det blev en trevlig avrundning på turen när finalen skulle loggas. Därefter plockades ytterligare några cacher på väg tillbaka till parkeringen, ni vet, bara en till. En del av burkarna i trakten var sannerligen inte enkla utan krävde en hel del letande. Vissa på grund av att det fanns många möjliga gömställen, andra på grund av att de var kreativt utformade – luriga burkar helt enkelt. Vandringen denna dag blev 15 kilometer lång, 13 cacher loggades samt fem delsteg i ALC-rundan, allt i ett strålande vackert, om än kyligt, väder.