Vandring i Årekärrstrakten

Några minuter före klockan 6 rullade Hallén och Rulle T in på parkeringen vid Årekärr. Geo-kängorna drogs på och snart var vandringen i gång med siktet inställt på Årekärr Röda v.2 #1 Bäcken som inte låg många steg från bilen. Jag börjar bli ganska bekant med denna CO:s små snickerier så denna burk kunde hittas utan problem. Därefter följde jag den lilla vägen en bit för att få loggat Kulan 2.0, Årekärr Röda v.2 #2 Betula X och Årekärr Röda v.2 #8 Bron.

Hästarna äter frukost

När jag höll på att logga #8 Bron hörde jag ”trumpeter”, för en sekund trodde jag att det blivit fel med navigeringen och jag hade hamnat vid Hornborgasjön, men så var det visserligen inte, men nog var det två tranor som spatserade omkring ute på fältet! En liten extra krydda under turen. Därefter lämnades vägen och jag kom in på vandringsledens lilla stig.

Mycket att välja på!

För en stund lämnades nu Årekärrs Röda-rundan och det var dags att åter logga burkar inom Göteborgsserien. #72 blev dagens första och sedan fortsatte loggandet utmed leden bort mot #67. Nära #70 blev jag kvar en stund, inte på grund av att det tog tid att hitta burken utan på grund av att här fanns lämningar av inte mindre än tre kvarnar. Detta lilla kvarnfall har en dokumenterad historia som sträcker sig tillbaka till 1680-talet och kvarnverksamheten bedrevs här ännu 1863.

Ytterligare fem burkar i serien Årekärr Röda loggades innan jag återvände till Göteborgsserien och #59. Den cachen publicerades under gårdagen och det var endast hallands FTF logg i den, därmed blev detta dagens STF (och jag menar inte Svenska Turistföreningen…)

Det var inte några problem att hitta burkarna i denna serie. Det var dessutom ett fantastiskt bra område att vandra genom med omväxlande natur och terräng. Under hela vandringen mötte jag endast en joggare, annars var det jag, burkarna, djuren och växterna som hade sällskap, skönt med så fridfulla platser. Men helt utan faror och äventyr var det inte, vid de sista burkarna jag hade tänkt att logga denna dag satt det varningsskyltar, kanske kan man här få isyxor och tegelstenar i skallen!

Jag klarade mig dock från alla nedfallande föremål och dagens sista burk hittades utan problem. Det var dags att vandra tillbaka mot parkeringen och starta upp Rulle T för hemfärd. Det blev inte någon märkvärdigt lång vandring, blott 12 kilometer, men ändå resulterade denna lilla tur i 23 hittade cacher och många fina naturupplevelser i ett vackert och trevligt naturområde.

Dagens sista burk är hittad.