Mycket jul blir det

Härskogen nästa, sa jag till Rulle T, som med ett något misstänksamt brummande startade. Han anade väl att färden skulle gå till Lerum, en ort man inte kan tro på! När klockan slog 6 rullade vi in på parkeringen och det var dags att påbörja dagens skogsvandring.

Efter att ha korsat stora vägen gick vandringen i stiglöst land upp till Jul i Lerum 2019 #8 Utsikten. Cachen var belägen på en ganska dramatisk plats med en brant sluttning ungefär där nollpunkten var. Jag började med att göra det hela onödigt komplicerat och inledde sökningen i branten, vilket visade sig vara helt onödigt, den var enklare än så! Nu gick det utför, sluttningen alltså, i riktning mot Jul i Lerum 2019 #8 – Julskogen som hittades oväntat lätt bland stenarna. Därefter kom ytterligare tre jul-burkar i snabb följd, Jul i Lerum 2019 #8 – Jultvilling, Jul i Lerum 2019 #8 – Vällsjöudde-2 och Jul i Lerum 2019 #8 – Jul-en. Det är nästan så att man kände för att klä granen efter detta! Men sådana förströelser fanns det inte tid för i dag, fler burkar väntade nu när vandringen vände söderut förbi parkeringen och gps:en inställd på Gamla Härskogsvägen.

Nu vet man hur fort vandringen får gå!
Var kan cachen sitta?

Efter en kortare sträcka utmed gamla Härskogsvägen var det dags att gå in i skogen igen. Tjärn #4 väntade i sjökanten. Tog hjälp av lite naturlig-teknologi och snart var burken fångad. I Lerum finns inte bara julkalender-cacher, det finns även Inför julkalendern i Lerum 2020. Det sägs bo en nisse under stenen, men han var inte hemma i dag. Mindre framgångsrikt var besöket vid Tjärn #2, den satt för högt för att jag skulle ge mig på klättring, så den fick lämnas.

Efter en kort promenad på grusväg och loggning av en vägnära burk begav jag mig mot norr i den risiga kraftledningsgatan mot ännu ett julsljus. Därefter blev det till att gå tillbaka igen, men valde en annan väg, och något bättre var den faktiskt. Söderut låg det sedan en lång rad burkar under den stora kraftledningen. Där fanns däremot en liten arbetsväg som man kunde använda mellan burkarna. Givetvis fanns det även här en jul-burk!

Utmed denna väg möte jag en mugglare med hund, två gånger faktiskt, och vid andra tillfället stod han still och pekade på marken. Strax framför mina fötter låg en huggorm, och den var inte vänligt inställd. Sällan har jag hört så mycket väsande från en huggorm, den ogillade mig och framförallt hunden som den gjorde utfall mot. Men ormen var inte speciellt rörlig denna kyliga förmiddag, så det var lätt att undvika att bli ”huggen”.

Jag är ”farlig”….

Längst bort på denna arbetsväg under kraftledningen väntade en påskburk som omväxling, Påsk i Lerum 2021 – Påskafton. Tänkte mig givetvis en snabbt avklarad cache, men så blev det inte. Efter 30 minuters sökande fick jag skriva DNF, så är det, i bland ser man inte burkarna.

Jag samlade nya krafter och tog mig genom skogen mot nästa tjärn, där jag med blöta kängor (på utsidan) loggade burken och kom därefter upp på en lite skogsväg som förde mig vidare mellan burkarna.

Vandringen avrundades med en sväng ned mot Stora Härsjöns strand där det fanns flera trevliga cacher, några placerade invid eller inne på tomtmark – med ägarnas tillåtelse.

Kan det finnas något här…?

Dagens sista burk blev Sjön #1 Stora Härsjön och därefter letade jag mig över ett hygge mot en liten stig som sedan tog mig åter mot gamla Härskogsvägen och då var jag inte långt från parkeringen och Rulle T. Det blev i dag 17,9 kilometers vandring och 23 hittade cacher, och mängder av julstämning!