S-runda i L-land

Nu skall vi till L-land – utropade Hallén – men Rulle T blängde misstänksamt med en strålkastare och muttrade något om att sånt går han inte på inte, det luktar Lerum lång väg. Och nog hade Rulle T rätt i att L-land denna dag var kod för Lerum. Österut gick färden och strax före kl. 6 rullade vi in på den parkering som lokaliserats inför dagens vandring. När kängorna satt på fötterna bar det av ut i skogen för att börja leta burk. Turen börjande med Snakepath-seriens tre burkar.

När den var avklarad inriktades jakten på cacherna i den ganska nya S-rundan, som fått sitt namn från den markerade stig markerad med ”S” som går fram genom skogen. Co vet inte varför slingan markerats på detta sett, verkar vara ett mysterium utan final!

Många av burkarna var gömda inuti olika döda träd, stubbar och annat… En del kunde vara ganska tidskrävande att hitta och #8 misslyckades jag med att finna. Men det var trevligt med lite kreativa cacher!

Det var ganska lugnt i skogen denna ”flygaredag”, men jag hörde faktiskt något så ovanligt som ett flygplan som var på väg upp från Landvetter, man har nästan glömt vilket oväsen det brukar vara i dessa skogar förr när flygen kom och gick i en strid ström. På landbacken var det några enstaka personer ute, två på mtb, fyra med hundar och två som joggade, men det var allt under turen. Alltid skönt att ha skogen för sig själv. Förutom S-rundan blev det även en avstickare till lite andra burkar och som alltid i Lerum tycks man komma till en julcache eller två, denna gång Jul i Lerum 2020 #8 – Ajöss och tack för lutfisken och Jul i Lerum 2019 # 11.

Vid #9 på S-rundan var det en fin utsikt över en mosse och en tjärn. Där blev det lite geo-fika och naturen bjöd på extra underhållning i form av trumpetande från traktens tranor.

Det mesta gick enligt plan denna dag med undantag av dnf:en på S-rundan och ytterligare en dnf på cachen Parasit, det rådde inte någon tvekan om vad jag letade efter där och det fanns en del av den ”sorten” på platsen, men någon burk ville inte visa sig. 45 minuters letande fick räcka, jag gav därefter upp och begav mig tillbaka mot Rulle T.

Dagen gav 16,79 kilometers vandring enligt min gps och 19 burkar blev trots allt hittade och inte minst många härliga stärkande timmar i skogen.

Vägvisare utan vägvisning…