Cache #46 000

Söndagens geocachingutflykt gick till Norra Älvstranden. Med Rulle T tog det givetvis inte många minuter att färdas från cachingbasen ut till den stora ön Hisingen. En lämplig parkering hittades inte långt från det stora ”Kanalhuset” där radio och television håller till. Där fanns också första steget i Public Service ALC som är utspridd över stora delar av staden. När jag nu ändå var på plats loggades givetvis denna startpunkt, resten får jag ta hand om vid ett senare tillfälle.

Den urbana vandringen gick därefter mot dagens första fysiska cache, Märtas första geocache. I omgivningen breder nu de ”tillfälliga” bostäderna ut sig. Trodde först att cachen skulle finnas bakom något av byggstaketen men när jag närmade mig nollpunkten visade det sig att den låg strax utanför.

De nya ”tillfälliga” bostäderna.

Nästa anhalt var cachen Lindholmspiren som länge legat på ”att göra listan” men det har alltid kommit något i vägen för mina planerade besök på platsen alternativt har det varit fullt av mugglare när jag haft vägarna förbi! Men söndag förmiddag visade sig vara en synnerligen bra tid för ett besök på platsen.

Vy från Lindholmspiren.

Det var nu dags för den första av två ALC rundor, Adventure Lab Slottsberget, en härlig tur i den historiska miljön på berget där 1200-tals slottet låg på den tiden denna trakt tillhörde Norge. Från toppen av berget har man också en strålande utsikt över älven, givetvis var det därför slottet byggdes på platsen, man ville bevaka älven och se långt ut åt älvmynningen.

Mellan steg 4 och 5 pågår ett omfattande ombyggnadsarbete av kajen och vägen mellan husen är skyltat som ”privat”, märkligt att invånarna i husen inte ens när kajen är avstängd kan tänka sig att låta de som inte bor i området få passera mellan husen. ”Gated community” tänkande, riktigt trist.

Men, bryr man sig om sådan skyltning? Knappast! Det blev två ”genomgångar” dessutom, idkade civil olydnad för att motverka grindsamhällenas utbredning. När alla stegen var avklarade kunde även bonusen hittas utan problem.

Det var nu dags att påbörja Adventure Lab Sannegårdshamnen. Första steget i denna ALC blev också min 46 000:e logg! Alltid trevligt med jämna tusental, men i övrigt har jag inte längre så mycket intresse för geocachingstatistiken.

Vandringen runt Sannegårdshamnen gick utan problem trots att nu mugglarna i form av hundpromenerare och joggare började vakna till liv. När finalen loggats återvände jag mot parkeringen där Rulle T väntade och sedan var vi snart tillbaka i geocachingbasen.

1 kommentar

  1. Bra att du ignorerar dessa dumma skyltar nedanför Slottsberget. kemign och nässla gör det några gånger i veckan då vi är ute på lunchpromenad. Hemfridszon gäller inte här och det får vara hur privat de vill men stoppa oss går inte. Kul med historieinfon, den kände vi inte till!

Kommentarer är stängda.