Den blomster tid nu kommer

Ganska lugnt på caching-fronten denna helg men lördagen var vigd åt något viktigare… ett stick i armen – första dosen, givetvis vid stadens drive-in anläggning ty Hallén nyttjar gärna Rulle T även i icke-geocachingrelaterade sammanhang. Men i dag var det egentligen tänkt att det skulle bli en tur till de nya etapperna av Göteborgsserien. Väderprognosen såg dock inte så lovande ut och tyvärr hade SMHI rätt denna gång och regnet smattrade mot fönstren denna söndagsmorgon. Väderradarn avslöjade en kö av mer eller mindre sammanhängande regnväder – kanske läge för en tur i det omedelbara närområdet istället!

Ett lämpligt mål att försöka sig på i en lucka mellan regnvädren var den nya cachen ”LetterPinn – Munkebäcks Gömma” som publicerades under gårdagen. Från Munkebäcksgatan är det en liten backe upp mot cachen som låg i övre kanten av Kristinedals odlarförening. Fina små odlingslotter med frodig grönska och många små blommor. Regnet behövs trots allt för att vi skall få både grönska och annan fägring ute i naturen såväl som i stadens små oaser som denna.

Tunga regnmoln i skyn.

Vid nollpunkten hittade jag inte något troligt, annat än än en bensindunk och en fågelholk som låg under en verandaliknande konstruktion. Tittade på FTF-loggarna från gårdagen och kunde konstatera att MacGyver72 hade angett alternativa koordinater och dessa pekade drygt 13 meter bort och där fanns några tänkbara platser för en micro. Jag undvek de uppväxande brännässlorna och i andra hålet jag stack in handen i hittades också burken.

Efter loggning gick jag nedför backen mellan odlingslotterna i riktning mot cachingbasen och jag kunde konstatera att nu är blomstertiden här med lust och fägring stor….