Jakten på ”Göteborgsserien” fortsätter

Lördagen var i sin helhet vigd åt jakt på de nya etapperna av ”Göteborgsserien” som publicerats de senaste veckorna. Några av burkarna låg lite vid sidan av huvudslingorna så jag började med de två nya ute vid kusten med början vid #8. Jag hade hittat en bättre parkering än den angivna till cachen, både närmare och dessutom fri från avgift, något både jag och Rulle T gillar.

Dagens första burk i sikte!

Det tog inte många sekunder att hitta och logga dagens första, sedan ned till asfalten och vidare mot #7. Även den kunde hittas utan problem i den branta sluttningen.

Det var inte direkt någon trängsel på den gamla Säröbanans banvall vid 6-tiden.

Med raska steg återvände jag nu till Rulle T för att göra en kortare förflyttning till dagens andra utsedda parkeringsplats. Därifrån skulle en kortare vandring till #9 genomföras. Även detta sökande var framgångsrikt och jag kunde då ställa in siktet (gps:en) på dagens tredje parkeringsplats, där Rulle T skulle få ta igen sig under ganska många timmar. Det skulle nu bli en längre vandring i Sandsjöbackas skogar där ett större antal burkar ur Göteborgsserien väntade.

Turen börjande med #46 och sedan arbetade jag mig vidare in bland burkarna utmed skogsstigarna.

När det sydliga området med burkar var avklarat sökte jag mig norrut via dagens enda burk som inte tillhörde serien, Fishy. Och nog var den fishy alltid!

Vid #23 mötte jag en ung geocachare som gick med telefonen i hand på väg mot nollpunkten, han såg lite förvånade ut när jag hälsade. Ser i loggarna nu i efterhand att det var Funktionsfel som jag mött. Vid Oxsjön började mugglartätheten att öka, ganska typiskt att denna art behöver tillrättalagda stigar för att ta sig fram. Vid #16 hade jag nått vandringens nordligaste punkt och därefter gick färden väster om Oxsjön.

Oxsjön

Dagen avslutades med att besöka cacherna #14 fram till #10. Nu är det inte långt kvar till den 4 juni och ”400 års dagen”, i alla fall om man räknar 2021 som födelseåret, något som jag faktiskt anser kan diskuteras. Men det spelar ingen roll när det gäller burkar! Man kan undra var avslutningen av serien hamnar, kanske i närheten av platsen för det informella ”eventet” som CO tänker anordna 4 juni, vem vet!

För mig återstod nu promenaden tillbaka till Rulle T och den gick genom obanad terräng, av det tuffare slaget, fram till dess att jag nådde en ridväg som jag kunde följa sista biten ned mot parkeringen. Gps:en angav att vandringen blivit 24,94 kilometer lång och det låg 41 loggade burkar i minnet, en mycket lyckad geocachingdag som dessutom kan sägas ha varit den första riktiga sommar-geocaching-dagen!