På ALC tur

Solen sken från en nästan klarblå himmel när Rulle T och Hallén lämnade cachingbasen och satte kurs mot urbana områden nära stadens centrum. Första anhalten var en renodlad mugglaraktivitet i form av fotografering av de båda hisingsbroarna, lite dokumentation innan rivningen inleds. Därefter blev det en premiärtur över den nya bron, som lyckligtvis fungerade denna söndag. Målet var en parkering vid Lindholmen varifrån dagens lilla vandring skulle starta.

Dagens första ALC tur gick kring Sörhallsberget och avslutades med en fysisk bonus. Det var lugnt och still i området under tidig förmiddag, endast enstaka mugglare syntes till.

Färden fortsatte nu vidare västerut mot Eriksberg där två ALC rundor väntade, Lämpligt nog startade båda på ungefär samma plats. Praktiskt när man kan starta båda, fullfölja den ena och sedan återuppta den andra lite senare.

Turen i Västra Eriksberg fullföljdes även den utan problem och den vid bonusen var det också mugglarfritt, kan tänka mig att den platsen är mer problematisk vid andra tidpunkter på dagen. När jag ändå var i denna trakt passade jag även på att logga den traditionella cachen Eriksbergskranen.

ALC rundan Eriksbergskajen fick avsluta förmiddagens tur. Den har inte någon fysisk final men ställde ändå till lite för mig på sista steget. Där skulle man lösa en uppgift utifrån en plakett vid ett konstverk, inte något märkligt med det, om det inte vore för att det finns två sådana på platsen…. Detta får ganska stora konsekvenser om man räknar tecken på fel plakett. Slutligen, efter flera misslyckanden, gick jag runt konstverket och då insåg jag att det fanns ett alternativ, då gick allt väl och även denna runda kunde avslutas.

Det blev drygt 1 mils vandring i strålande solsken och med de virtuella stegen blev det 18 loggar att sätta in på kontot.