Lille-Väktor

Hallén rullade iväg med Rulle T med siktet inställt på en liten sjö kallad Lille-Väktor där det finns en slinga med cacher att leta upp. Det var mycket stilla i området då vandringen inleddes vid 6.30, inte en enda mugglare syntes till vid badstranden. Men bad stod inte på schemat i dag, istället skulle jag göra inträngande studier av diverse snåriga miljöer…

Dagens första burk var snart hittad och jag förstod att det skulle kunna finnas en och annan väldold och välkamoflerad cache vid denna sjö. Dessutom hade jag läst att det skulle kunna finnas behov av redskap i form av en förlängd arm för att logga några av burkarna, därför var mitt spö med på vandringen och det visade sig komma till nytta vid flera tillfällen.

När jag höll på att logga Lille-Väktor 8, en ganska stor låda gömd vid stenblock i ganska tät vegetation, hörde jag en röst – är det en människa där inne? Det visade sig vara en förvånad mugglare ute på stigen. Han kände till geocaching men var inte själv burkjägare, vi fick en riktigt trevlig pratstund innan jag fortsatte vandringen.

d

Det fanns även lite historia utmed vandringen, bilden ovan visar en Lingrop där linet rötades efter att det torkats. Den igenfyllda gropen användes till denna rötning av gårdarna i trakten.

Lille-Väktor 9 är en letterbox men det hade jag inte uppfattat när jag valde ”nästa” på gps:en efter den tidigare framgångsrika loggningen. Jag stegade mot nollpunkten, tittade på den information som fanns där, fortfarande utan att tänka på att det var en letterbox. Sökområdet utökades och plötsligt såg jag ett perfekt gömställe, gick dit och hittade burken, väldigt ”off” denna låg, tänkte jag och loggade… Så kan det gå!

Vandringen avslutades med en cache utanför serien kring sjön, Stenlids såg. Sågen var i drift ända in på 1910-talet och ägdes av Svenung Jacobsson,vid sågen fanns även ålkista, men i dag är inte mycket kvar av anläggningen.

Det var bra fart på vattnet, nästan så att jag fick lust att bygga upp en ny såg på platsen! Men så blev det inte. Istället återvände jag till Rulle T ett par hundra meter bort och kunde konstatera att dagens lördagsvandring blev blott 6,7 kilometer men att vandringen ändå gett 20 nya cacher att lägga till kontot.