Göteborgsserien – avklarad

I dag gick färden åter västerut till Sillvik. Dagens uppdrag var att logga de sista cacherna i den långa Göteborgsserien. Den sista etappen släpptes 4 juni, det datum som utsetts till jubileumsdatum. Då var även CO på plats i området och det kom många burkjägare hit, det syns på loggarna och det skulle synas även ute i terrängen då det redan hade hunnit bildas geocachingstigar! Jag hade inte möjlighet att jaga burk under fredagen så det fick bli en söndagsutflykt istället.

Efter att Rulle T parkerats gav jag mig iväg mot cache #0. Den låg ut mot havet och där kan det ganska tidigt under förmiddagen ansamlas mugglare så jag valde att ta denna först. Inte långt från cachen hade mugglarna rest ett tält och spritt ut flaskor, kartonger m.m. i omgivningarna, inne i tältet låg förmodligen några och sov. Men ingen kom ut när jag smög förbi och fortsatte upp för klipporna fram till nollpunkten där cache noll hittades – en snygg cache – men man kan nog frukta att den inte kommer att överleva sommarens bad-mugglares härjningar i området.

Min vandring gick nu i riktning mot Sillviks havskoloni där #5 snabbt hittades inne i snåren! Därefter bar det av upp mot höjderna genom koloniområdet, riktigt fina små hus i denna trakt men man bör tydligen akta sig för diverse märkligheter enligt ett anslag jag träffade på.

Jag spanade ivrigt efter jultomten igelkotten och gubben i pinnstolen, men inga av dessa figurer ville visa sig. Inte ens älgen eller katten var ute. Det blev till att nöja sig med att leta efter de återstående plastburkarna som hittades i rask följd. När jag kom fram till dagens sista, och min avslutande i denna serie, #6 fick jag dock leta länge. Det var väl kanske för att ge mig en liten utmaning på sista burken! Mitt sökande föregick ganska högt upp i en sluttning, där jag tydligt kunde se att andra letat för mig, men burken fanns ganska långt ned i sluttningen – slutligen var burken funnen och jag kunde konstatera att nu är Göteborgsserien avklarad!

e