Midsommardagens ALC rundor

Midsommardagen blev det en vandring i Göteborgs centrum för att klara av totalt tre ALC rundor, inga fysiska burkar skulle få besök under denna tur så jag hade inte ens gps:en med mig, endast telefonen. Efter att ha banat mig väg genom drivor av skräp som fyllde trottoarerna denna morgon kom jag fram till startpunkten för ALC rundan vid Stora Hamnkanalen. Det var en kortare tur som snabbt kunde klaras av, ingen bonusburk fanns till denna runda. Det enda med burkkoppling som jag träffade på var två ”burkletare” av ett annat slag än geocachare som råkade i konflikt kring rätten att titta i en soptunna….

Då jag inte ville bli indragen i denna konflikt drog jag mig bort mot Lilla Bommen där starten för ALC rundan Göteborgs statyer låg. På vägen dit mötte jag två poliser – de var tydligen inte ute efter mig utan såg glada ut och hälsade – kanske var dom lättade över att se en icke-berusad person efter nattens övningar! Vid starten höll en man på att peta med ett spö i vattnet, undrar när dom skall lära sig att burkarna brukar sitta uppåt, inte nere i vattnet – men mugglare är mugglare och har väl inte så mycket förstånd. Hans förehavanden hindrade mig inte från att snabbt hitta svaret på första frågan och sedan gå vidare tillbaka in mot stadskärnan. Under denna tur passade jag även på att inleda ALC rundan Konstskolor. Sista punkten i Göteborgs statyer rundan klarades av och koordinaterna till bonusburken kom fram på skärmen. Men, liksom de flesta som gått denna ALC tur, konstaterade jag att bonusen får vänta till en annan dag då den låg en bra bit bort. Istället gick jag nu vidare på jakt efter Konstskolor. Passade även på att gå upp på kontoret för att titta på det tomma postfacket innan jag gick vidare ut på stadens gator.

Det sista steget för dagen låg en bit bort från de övriga men då jag känner de många små gångvägarna över bergen ganska väl så tog det mig inte någon längre tid att hitta dit. När det var avklarat tog jag mig åter hem mot cachingbasen men 15 nya ALC poäng på kontot och 19 kilometer i benen.