Med spö i hand till letterboxland

Rulle T och Hallén lämnade geocachingbasen med avsikten att ägna dagen åt loggning av en större koncentration av 48 letteboxar strax öster om Göteborg. Men först blev det en avstickare för att klara av Göteborgs statyer Adventure Lab bonus som låg lite utom räckhåll under gårdagens vandring, men med Rulle T var den givetvis inom räckhåll! Denna något slemmiga loggning (ja, ni förstår detta när ni loggat) var snabbt avklarad vid 6-tiden denna söndag, lugnt och stilla i området. Därefter styrdes Rulle T österut, ja trots protesterna vid passerande av Lerumsskyltarna…

Det lönar sig ofta att läsa tidigare loggar för att få en uppfattning om serien man skall ge sig på. Loggarna kan även ge värdefull information när det gäller lämpliga parkeringsplatser. I privatakattas logg såg jag att det fanns gott om parkeringsutrymme vid den första burken, Letterbox A. Mycket riktigt där fanns en bra plats, Rulle T parkerades, utrustningen gjordes i ordning och vid 6.30 var geocachingturen startad. Det går visserligen att köra till ganska många av dessa cacher man jag valde att istället ta en stärkande vandring.

Förutom gps fanns denna dag även mitt 7-meters spö med, och det skulle få arbeta rejält denna dag. Flertalet cacher var placerade i ”bra” träd, alltså med ett begränsat antal grenar och med arbetsutrymme omkring träden. Men, något fiskekort hade jag inte, undrar vilket straff det är för denna överträdelse? Jag gissar på spöstraff….

Nu var det inte bara burkar utmed vandringsvägen denna dag, det fanns bland annat gott om hästar. Vissa förnäma och ointresserade medan andra var synnerligen nyfikna.

Sedan dök det upp en trana, trots att jag var långt från Tranemo! Dessutom var fågeln ovanligt orädd och den nästan följde efter mig ett stycke.

När jag slog mig ned för att äta lunch kom det en nyfiken sädesärla och gjorde mig sällskap.

Jag hittade även en tidigare okänd hällristning! Den är extremt ovanlig då den är daterad till 1947, före Kristus då antar jag…. Alltså under bondestenåldern. Detta fynd får tolkas vidare!

Slutligen nåddes dagens sista burk, Letterbox C, den hittades i två delar! Burken hängde fint på sin gren, men den filmburk som innehåller loggremsan låg på marken nedanför trädet. Något ovanligt, men uppenbarligen har en tidigare besökare missat att lägga tillbaka innerburken och enbart hängt upp ytterburken i trädet.

Därmed var dagens uppdrag fullbordat och jag kunde ställa ned spöt för i dag.

Det var nu en bit kvar till Rulle T men väl tillbaka kunde vi lämna platsen vid 14.45 och summera en dag med 49 hittade cacher och 26 kilometers vandring och många fina naturupplevelser dessutom.

2 kommentarer

  1. Finns det möjlighet att se hur din anordning ser ut på den änden som fångar burken. Har ett spö liggande men ingen bra idé på hur man kan fånga dom.

Kommentarer är stängda.