Ilskna måsar i Lilla Edet

Gårdagens geocaching bokstavligt talat regnade bort men i dag såg prognosen bättre ut och efter att Rulle T fått en rejäl flytande frukost begav vi oss iväg mot norr genom älvdalen. En nästan öde motorväg avklarades i god fart och snart var den lilla orten Lilla Edet i sikte. En första lämplig parkering hade utsetts och snart var gps:en i gång för att inleda dagens burkjakt. Tanken var att börja med Gavias nya cache invid Sveriges äldsta sluss.

Men det är inte alltid planer går som man har tänkt… Efter knäböjande, krypande och slutligen ålande långt in i det ”objekt” som står på platsen fick jag konstatera att ingen burk kunde hittas. Något förbryllad lämnade jag platsen och gav mig istället på Lilla Edet ALC. Det blev en liten guidad tur genom samhället där jag även passade på att logga Kommunresan 9 – Fuxernaskolan när jag ändå passerade!

Slutligen var det dags för bonusen till ALC rundan. Den skulle ligga inte långt från den plats där jag parkerat Rulle T. Men vägen dit kantades av måsar…. Det första hindret passerades då ungarna hade lärt sig flyg och gav sig av utan att den vakande föräldern ingrep. Men när jag var dryga 40 meter från burken blev jag angripen av inte en, inte två, men väl tre mycket ilskna måsar. Jag fick försöka värja mig med en gren som primitivt luftvärn. Förutom att störtdyka så släpptes även vita klibbiga ”bomber” ur bakluckan på fåglarna, något jag helst inte ville få över mig! Hur jag än försökte var det hopplöst att ta sig fram mot platsen där cachen skulle finnas. Slutligen fick jag ge upp denna burk – [censur] måsar….!!!

Min vandring gick nu över slussarna och över till den västra sidan av älven där ett antal burkar väntade. Även här hade måsar ”synpunkter” på att jag gick utmed vattnet på väg mot Runt knuten, Slussen, men tyvärr blev det en DNF där. Bättre gick det sedan med övriga fyra cacher som skulle loggas i denna etapp. Lugnt och stilla i området och endast några få hundmugglare var ute och drev omkring.

Jag återvände nu till Rulle T och körde bort till Petroleum Tango #384, en riktig drive-in cache.

Åter en förflyttning till P-koordinaterna invid Älvkanten 8: Sisten…….eller början??. Där fanns mycket riktigt en parkering och när man väl hittat skylten (?) upplystes det om att det var en 24-timmars parkering, men det är nog inte så tydligt för de som inte loggar burk!

Jag fortsatte sedan med övriga sju cacher i den trevliga serien Älvkanten.

När Älvkanten 7: Fuxerna kyrka loggats, efter lite väntan på att några kyrkomugglare skulle försvinna, så återvände jag till Rulle T. Förmiddagens burkjakt skulle avrundas med två burkar utmed vägen, Macken och avslutningsvis E45.

Därefter var det hemfärd med 21 nya loggar till kontot och en lite kortare 9 kilometersvandring till hälsokontot.