Konstlig tur i Kortedala

Nu är den så kallade semesterperioden här, även om den innehåller en del arbete… Men nog skall man då kunna ägna sig åt högkulturella aktiviteter och bege sig ut på geocaching. Dagens mål var ALC rundan Skulpturer i Kortedala med bonus och kanske ytterligare någon burk. Rulle T fick stå och ta igen sig på parkeringen vid torget medan Hallén begav sig ut för att titta på områdets konstliga föremål.

Man kan vänta sig mycket märkligt under en promenad i Kortedala, men att här skulle finnas krokodiler var sannerligen en mycket oväntad händelse (sådana händer ju alltid som ni säkert vet om ni följt denna blogg en tid….).

Det mesta gick väl under turen, men vid ett av stegen skulle en gåta lösas. Sådana kan vara en utmaning om man inte har riktigt samma idé som CO!

Slutligen var alla delstegen i denna ALC avklarade och en mängd siffror fanns noterade, dessa översattes till koordinater som ledde fram till bonusen. Den kunde hittas utan problem, men den ligger nog något utsatt för mugglarnas illvilja.

När jag ändå var i Kortedala passade jag på att leta upp en lämplig plats för lite vinteraktiviteter, tänkte att de kunde vara svalkande inför dagens väntande hetta. Därför gick jag mot cachen Pulkabacken. Så som området ser ut i dag är det svårt att föreställa sig pulkaåkning här! En tät vegetation under kraftledningen gjorde att det tog en stund att hitta rätt plats, stod vid nollan och var mycket nära burken men stubben var nästan helt osynlig i grönskan. Men så fick jag syn på en antydan till ett område som var lite nedtrampat och efter lite rotande där ville burken visa sig!

Därmed var förmiddagens lilla burkletartur avklarad och jag gick åter mot parkeringen och rullade hem till cachingbasen med Rulle T.