Inget skräp på tippen

Efter nattens intensiva åskväder var luften frisk, men ändå tillräckligt varm, när jag lämnade Rulle T vid den gamla deponin Sjöbackas parkeringsplats strax efter kl 6. Det var ganska länge sedan jag besökte denna trakt så det har hunnit ”växa upp” ett antal nya burkar. Turen skulle börja kring den gamla tippen. Första burken låg direkt vid parkeringen och krävde att jag banade mig väg genom det höga gräset.

En bit in i grönskan låg Tippen Nordost, där mötes jag av en öppnad cache som var helt fylld av vatten efter nattens regnande. Men loggboken låg i en filmburk och var torr. Allt fick plockas ihop, locket fanns lyckligtvis kvar, så jag kunde återställa cachen.

Här var cachen öppnad!

Vandringen fortsatte nu genom skogen mot först Slottsberget Syd och därefter Önnered – Berget. Det rikliga åskregnet under natten märktes ute i grönskan. Så fort man vidrörde en buske så fick man en rejäl dusch! Något blöt kom jag ned från berget och gick ut på den stora slätten för att göra ett försök på Tippen – söder om mitten, men där kunde jag konstatera samma sak som TEX för mig, det gick inte att se någon burk.

Genom det höga gräset och vassen gick nu vandringen ut mot vattnet och ytterligare fyra av tippens burkar som alla hittades. Det är dessutom värt att notera att det var en mycket skräpfri tipp som vandringen gått fram över!

Grönområdet lämnades nu och jag gick en kortare sväng bort mot hamnen och sedan in i villaområdena. Det var inte utan att man kom och tänka på när ”Göteborgsbomben” (eller Gbg Cache Bomb) publicerades en gång under geocachingens grå forntid, eller närmare bestämt år 2009. Nu är de flesta av de hundra burkarna som då kom arkiverade. Men om jag inte minns helt fel är dagens Södra flundregatan placerad i samma skylt som en av de gamla burkarna.

Innan vandringen var slut blev det ett besök i Bratthammarskogen där ytterligare tre burkar hittades. Det var ganska snårig väg fram till burkarna så jag fick rejält med vatten över mig från alla buskar. Men när Bratthammarskogen 5 var loggad var också den planerade rundan avslutad. En mils vandring och 14 burkar hittade blev resultatet. Det finns fler cacher i närområdet men dessa får vänta till en annan dag. Värmen började redan vid 9-tiden kännas så det var ganska lämpligt att avrunda och rulla hem till cachingbasen med Rulle T.