På Rambergets topp

En tidig förmiddagsutflykt med Rulle T för burkjakt och ALC runda på Ramberget blev det i dag. En lämplig viloplats hittades åt Rulle T medan jag begav mig uppåt bergets sluttningar för att påbörja ALC rundan Ramberget. Det var tydliga och bra frågor att besvara vid de många fina utsiktspunkterna som kom att besökas under denna vandring med ganska rejäla nivåskillnader.

När jag ändå var på toppen av berget passade jag på att ägna mig en del åt fotografering då solen var dold bakom moln och gjort ljuset lämpligt att rikta kameran in mot centrum. Dessutom låg det en traditionell cache, Ramberget, som självklart fick en signatur i loggboken.

När sista delsteget på ALC rundan var avklarad uppenbarade sig koordinaterna till bonusen och jag lade in dessa i min gps och styrde stegen till en annan del av bergsmassivet. Invid nollpunkten gick en grävmaskinist omkring och hämtade verktyg i en container som stod uppställd nära nollpunkten, efter en stund kom hans assistent till platsen. Jag fick avvakta en bit bort i drygt tio minuter innan det var läge att börja leta och när jag väl valt ”rätt sida” av objektet så gick det väl och signaturen satt i loggboken. Därefter återvände jag till Rulle T för en kortare färd hem till geocachingbasen.

Dagens skörd stannade vid 5 ALC steg, en traditionell och en myst. På sociala media läste jag nyligen något som jag inte var medveten om, man kan ”slippa” att få poäng på delstegen i en ALC och enbart få en poäng för varje runda! En funktion som jag inte tänker använda mig av, man kan undra vad som egentligen är poängen med den….