Kärra & Svankälla

En torsdagstur ut på Hisingen med Rulle T blev det i dag för ytterligare några ALC:er och dessutom loggning av några andra burkar som ”råkade” komma i min väg. Vid traktens ridskola fanns en helt öde, och gratis, plats åt Rulle T att vänta på medan jag började leta mig fram mellan Kärras många bostadshus. Först i dagens burk-plan fanns den traditionella cachen S-L-U-S-H-I-S som hittades lätt, om än att loggboken var mer än full. En bit bort väntade nu Challenge #308 – 10000 Traditional caches logged, alltså en ”utmaning” där man måste ha hittat minst 10 000 traditionella, ja det var ju inte ett problem! Nästa ”utmaning” bestod i att ha loggat minst 1 000 mystar, även detta krav var med viss råge uppfyllt. Dagens sista challenge blev sedan Challenge #307 – 500 Multis logged.

Var kan cachen sitta….?

Nu skulle jag gå ALC vandringen ”En promenad genom Kärras historia”, en ganska utspridd tur där jag fick en del nya insikter i områdets historia. Genom åren har det blivit en del vandringar i Kärra så miljöerna i sig var inte nya, däremot en del av informationen. När sista steget var avklarat väntade ingen bonus. Istället gick jag tillbaka till Rulle T som stod strategiskt placerad nära det sista steget. Nu skulle vi inte hemåt utan vidare mot norr och Svankällas våtmarksområde.

Här fanns förr en fågeltorn – men i dag syntes varken torn eller pippi!

Direkt vid parkeringen fanns första steget i ALC vandringen ”Svankälla våtmarkspark” samt dessutom en Letterbox, nej, fel, det var en Litterbox! Efter framgångsrik signering av loggboken bar det av ut i våtmarksparken, som dock är mycket torr om man går på den anlagda gångvägen som är lite väl tillrättalagd, inte så mycket naturupplevelse annat än vyerna från vägen. På platser som dessa märker man ALC appens begränsningar när det gäller kartan, ibland önskade man att det var samma stigkarta som finns i gc.coms officiella app. Men det går ändå att lösa då gps:en med dess utmärkta friluftskarta och stigöverlägg alltid finns med. Vid sista steget kom också koordinaterna till bonusen fram på skärmen, en bit bort men det såg ut att bära av ut i skogen.

Alla överlever inte vandringen…

Efter en kort sträcka utmed en väg blev det mycket riktigt en liten skogspromenad på en riktig skogsstig som ledde fram till bonusburken som hittades utan problem. Därmed var förmiddagens cachingutflykt avklarad. En mils vandring fördelat på två område, 10 ALC loggar, 3 mystar, 1 letter(litter)box samt en traditionell – en god utdelning under några få timmars burkjakt. Nu återstod färden hem till geocachingbasen för planering av nya upptåg!