Sista flyget hade gått!

Hallén vaknade med ett ryck, svetten rann nedför pannan, klockan är redan 5, nu är det ont om tid! Flyget går ju snart, måste skynda mig! Rulle T tog kurvorna på två hjul och snart var vi ute vid flygplatsen – var är incheckningen? Ett nytt land väntar ju! Efter att ha tagit hem första pris i Kamratpostens tävling väntade direktflyg till Karl-Marx-Stadt och därmed loggning av DDR (Deutsche Demokratische Republik), ett land som hittills inte funnits på geocachingkartan! Men väl framme vid terminalbyggnaden visade det sig inte finnas någon incheckning, bara butiker som alla var stängda. Några mugglare hade dessutom byggt hus på delar av flygfältet – hur långt skall dessa mugglare få gå i sina försök att hindra geocachare att logga nya länder? Men kanske fanns det ett luftskepp att resa med? Men tyvärr, inga sådana syntes till. Sakta men säkert började en insikt infinna sig, det kanske aldrig varit någon tävling och ingen vinst, kanske allt bara var en dröm. Vid närmare eftertanke så verkar även DDR ha försvunnit på samma sätt som flygfältet! Nåväl, något nytt land såg det inte ut att bli, men när jag ändå farit iväg ut på Hisingen kanske det istället kan bli några burkar loggade.

GPS och telefon startades, och nog fanns det burkar i närheten! Närmast låg ALC rundan Torslanda Flygplats Adventure Lab som nästan omedelbart kunde påbörjas. Den visade runt till lämningarna av Torslanda flygplats. Under vandringen passade jag även på att logga Nya Amhult – Amhults kyrka, Torslanda Airport samt The Gap Analysis #1: Snäckeberget (version 2), till sist blev det givetvis även en logg a bonusen på ALC rundan.

Det blev en intressant tur i området, som alltid när man går runt och tittar på lämningar efter flygplatsen. Det finns även en film samt en hemsida om flygplatsen om man vill få ytterligare fördjupning.

Med bonusen loggad var också dagens uppdrag i Torslanda avklarat och med Rulle T gick färden åter mot gecoachingbasen för att ta itu med andra, icke geocachingrelaterade, uppgifter. Men trots den brutala starten (kanske något fiktiv…) av dagen så blev rundan kring det gamla flygfältet lyckad med 5 ALC loggar, tre traditionella och en myst.