I skog och stad

Efter gårdagens långtur blev det en lite kortare utflykt under söndagens förmiddag. Rulle T lämnades vid entrén till Påvelunds rekreations och sportområde och därefter blev det vandring in i grönskan. Målet för vandringen var serien Påvelundsskogen och inte helt oväntat inledde jag med Ettan. Jag har inte rört mig mycket i denna trakt så det var intressant att se detta lilla skogsområde. Härligt när det går att förflytta sig på riktiga skogsstigar istället för att gå på den breda motionsslingan.

Flertalet burkar hittades utan problem, men Trean ville inte visa sig. Jag har i efterhand fått information som gör att jag misstänker att sökandet skedde på rätt plats men att jag kanske inte trängde tillräckligt djupt in i löven. Burken ligger mycket nära en parkeringsplats så det är inte några större svårigheter att svänga förbi här nästa gång jag letar burk i de västra delarna av staden.

Den andra etappen på dagens runda var ALC rundan ”Vägen till Götaplatsen”. Den har två steg nära Slottsskogsvallen och tre steg närmare Götaplatsen. De första två togs snabbt och lätt, inklusive ett topp-besök högst upp i Bragebacken, men den såg inte åkbar ut i dag!

Med Rulle T gick sedan färden in mot centrum för att avklara resterande delsteg. Någon bonus fanns inte till denna ALC, men det räcker gott med de fem poäng som ändå utdelats under besöken vid de olika platserna. Nio traditionella, fem ALC delsteg och 7,5 kilometers promenad blev dagens skörd innan jag återvände till cachingbasen för att undgå dagens väntade värme.