Från val till Välen

Strax för klockan 6 anlände Hallén och Rulle T till parkeringen vid Smithska udden för att i första hand ta hand om den ALC runda som har lagts ut i området. Det såg även ut att bli möjligt att ”rensa” bland några traditionella burkar som blivit liggande ute på denna udde.

Det var inte någon stor anstormning av badmugglare, såg dock en som tog sig ett dopp, men inget som hindrade burkjakten. Jag spanade även efter val, en sådan som strandade här 1865, men kunde först inte se någon – men var det inte en blåval som dök upp ur sanden?

Mellan två av delstegen i ALC rundan Smithska udden Adventure Lab tog jag vägen över klipporna mot den traditionella cachen The Cairn, in honour of GSS 2009 (Gavia #39). Fick plocka fram min inre bergsget för att ta mig fram genom landskapet, kanske inte bästa tänkbara väg, men den gav motion! Slutligen var jag framme vid röset och ett kort stycke längre bort påträffades även cachen.

Vägen mot nästa delsteg i ALC rundan gick också genom stiglöst land över klippor och genom enbusksnår. Plötsligt uppenbarade sig en anlagd stig och snart var jag framme vid entrén till nakenbadet!

Här blev det till att ta av alla kläder (eller?) och gå vidare mot cachen Smithska Uddens nakenbad. Området var helt öde så jag kunde leta efter denna synnerligen välgömda cache. Slutligen visade den sig i all sin nakenhet och jag kunde få min logg och sedan snabbt lämna platsen! På väg mot ALC rundans sista steg kom jag fram till Smithska Uddens Småbåtshamn som givetvis också loggades.

ALC rundans sista steg var omedelbart invid Rulle T (som redan löst problemet enligt egen utsago…) men det skulle givetvis in i telefonens app också innan koordinaterna till bonusen visade sig. Det blev en ny liten promenad innan även den var hittad och loggad.

Därefter återvände jag till Rulle T och vi gav oss åter ut på vägen, men inte så långt, endast bort till Välenområdet för att där gå nästa ALC runda, Åkereds Adventure Lab.

Även här klarades delstegen snabbt av i ett mugglarfritt område. Slutligen var även bonusen hittad även om jag gjorde letandet efter den minst sagt onödigt komplicerat. På väg tillbaka till parkeringen passade jag även på att besöka Cache-till-cachecachen, där även koordinaterna till mysten noterades. Därefter var dagens cachingrunda slut med resultatet 10 ALC steg, 4 traditionella och 2 mystar loggade. Därtill en liten promenad på 8,5 kilometer uppdelad på två områden.