ALC promenader

Vid 5.40 anlände jag med Rulle T till dagens första ALC runda ”Västra Stensjöstranden”. Det var flera år sedan jag var vid denna strand, men det mesta var sig ändå likt i trakten. Svaren kunde för det mesta hittas utan problem, men vid ett av stegen tycks en skylt ha försvunnit så jag fick gissa mig fram till rätt svar, vilket innebar ett stort antal försök.

Det blev inte någon matning av fåglarna och inte heller något bad, när sista svaret var på plats väntade inte heller någon bonus så jag klev in i Rulle T för vidare färd mot nästa ALC runda, av bibliska mått! ”The Cache And The Bible” bygger på att hitta svar i vissa speciella utgåvor av skriften, det gick någorlunda bra att få svaren på plats. Värre var det med bonusen. GPS:en pekade in på något som jag trodde var en privat tomt. Letade i kanterna men någon burk ville inte visa sig, så tyvärr inte någon ”bonus” belöning efter denna runda. Lite missnöjd med detta resultat gick jag tillbaka till Rulle T som väntade i närheten och vi drog vidare mot dagens tredje ALC runda, ”Billdals Park”. Strax efter kl 7 nåddes en lämplig parkering och parktraskandet kunde inledas.

Det är ett fint kulturlandskap som lyckligtvis blivit bevarat mellan alla bostadsområden och det är också trevligt att huvudbyggnaden och en del ekonomibyggnader finns kvar efter Billdals gård.

När ALC rundans alla delsteg var loggade gick promenaden till bonusen, även den hittades utan problem. När jag nu ändå var i parken fortsatte jag till två ganska närbelägna traditionella cacher, först Utsiktsplatsen och därefter Den lilla dödskallegrottan, den senare påminde mig om en av mina egna burkar vid en avrättningsplats!

Några fler burkar hade jag nu inte att logga i parken, det fanns visserligen en T5:a men den krävde klättring i träd, så den lämnades åt sitt öde! Dagens korta parktraskande var därmed avklarad, 15 ALC steg rikare, en myst och två traditionella. Åter till Rulle T och hem mot cachingbasen.