Åter i Påvelund

Mitt senaste besök i Påvelundsskogen innebar att en burk fick lämnas som DNF. Det visade sig att burken verkligen var borta på grund av trädfällning men nu hade CO placerat ut en ny cache så jag satte Påvelundsskogen Trean som dagens första mål, en kort promenad från parkeringen där Rulle T fick vila sig efter att vi anlänt strax före klockan 6.

Efter lite letande var dagens första, till lika augusti månads första, cache loggad och jag jag hade förvandlat en ”sur gubbe” till en ”glad gubbe” på kartan. Huvuddelen av dagens burkar låg i bostadsområdena i närheten, men några i små gröna öar där det krävdes att man letade upp de waypoints som fanns så att man tog sig förbi raderna av villor och kom upp på dessa små öar.

Efter besök vid en julkalender cache från 2019 hittades en tom skylt, misstänkt lik en skylt vid fornminne. Här har någon tydligen tyckt att informationen bör döljas, då är det tur att Fornsök finns! Där fick jag veta att detta är L1960:1309 Stensättning.

Söndag förmiddag är synnerligen lämplig när det gäller att besöka cacher som ligger vid hållplatser, ytterst få mugglare är då i rörelse så det brukar gå snabbt att leta fram burkar under bänkar!

Julen närmar sig….

Dagens andra julkalendercache visade mig vägen till den tomte som kommer på fredagar… Men jag tror denna tolkning handlar om betoning. Flertalet av burkarna i området hittades utan problem eller störningar från mugglarna. Det var först vid En annan ”led” som jag fick problem, burken hittades inte. Det enda som påträffades var en representant från områdets grannsamverkan som undrade vad jag höll på med… Men det avlöpte utan några problem när han hörde vad som pågick.

Därefter återstod endast en burk innan burkletandet var klart för dagen. Även den cachen hade kunnat försvinna om inte jag kommit när jag gjorde, den låg nämligen på marken och hade uppenbarligen blåst ned från sin stolpe.

Efter en mils vandring och 20 hittade cacher återvände jag till Rulle T för att åter färdas hem mot cachingbasen.