10:e International Geocaching Day (IGD)

Vad är midsommar, julafton och kanelbullens dag mot IGD? Inget naturligtvis, det är denna dag som måste firas! Att dagen firas med att logga burkar är ju självklart, frågan är bra i vilken riktning som utfärden skall gå. Valet denna dag föll på att inleda i den fantastiska historiska miljön kring Ytterby och gamla Kungahälla.

Strax före kl. 6 rullade Hallén in på pendelparkeringen där Rulle T fick stå och vila en kortare stund allt medan dagens burkjakt inleddes. Nära parkeringen väntade Ytterby Station, en välplacerad burk som hittade snabbt. Därefter påbörjades Ytterby Adventure Lab Cache där de två första punkterna besöktes innan jag med Rulle T fortsatte turen mot Ytterbys gamla kyrka och kolerakyrkogården där ytterligare två punkter besöktes, givetvis loggades även burken vid kolerakyrkogården.

Efter en djupdykning i denna trakts historia var det åter dags att bege sig mot det 5:e delsteget i ALC rundan. Men när jag med Rulle T svänger in på en lämplig väg så visar det sig att mugglarna tagit till extrema åtgärder för att stoppa burkjakten, man hade rivit en hel bro! Fram med kartan för att hitta ett alternativ, jodå, det skulle nog gå. Allt behöver ju inte vara helt legalt om man säger så, burkarna skall ju loggas. Den tänkta vägen fungerade bra och jag kom till det sista steget vid Klosterkullen och därefter väntade även loggning av bonuscachen.

Givetvis passade jag på att titta lite på omgivningarna där det gamla Kungahälla en gång låg. Men det krävs en hel del inlevelseförmåga att tänka sig den gamla staden på dessa jordbruksmarker.

Nu var det dags att färdas något norrut mot nästa lilla ort, Kode, där dagens andra ALC tur väntade.

Jag tittade rakt upp, såg inga tåg och gick över spåret….

Det blev en kort vandring som avslutades med en bonuscache. Min vandring fortsatte sedan på Karl XII:s väg. En väg jag gick på en gång i en grå forntid då jag nyligen börjat med geocaching och skulle tillsamman med min svåger leta upp en burk utmed denna väg. Den gången blev det en DNF men sökande denna dag efter Karl XII väg gick bättre och loggen säkrades.

Jag hade tänkt att avrunda cachingen i Kode med att logga Jättestenen, men där blev jag kvar länge och letade innan dagens första – och enda – DNF fick noteras.

Åter vid Rulle T som väntade på pendelparkeringen ställdes gps:en in på färd mot Ullstorp där en liten cacherunda i skogen väntade. Första cachen i området Dammbergen #1 Skräddarens Lycka hittades utan problem, sedan väntade ytterligare sju cacher i denna serie.

När skogspromenaden var avslutad föll min blick på en gammal DNF från 2018, Ullstorp, men i dag fanns den på plats och en sur gubbe på kartan kunde bli till en glad gubbe!

Nu var dagens burkjakt avslutad och Rulle T skulle nu få uppdrag att frakta en artikel från det stora möbelvaruhuset som passerades på hemvägen. Samt hämta upp två stora, och tunga, boklådor som anlänt med ett fraktbolag till ett utlämningsställe ganska nära cachingbasen, men dessa lådor hade jag inte tagit under armen och promenerat hem med, Rulle T är guld värd!