Blött vid Göta älv

Egentligen borde jag ha suttit hemma och mumsat på en bakelse dagen till ära men i stället begav jag mig ut på en kortare tur med Rulle T till Norra älvstranden för en mindre geocachingrunda. Mitt första mål var att få loggat Challenge cachen Alla kommuner i Västra Götaland. De sista kommunerna loggades nyligen, som jag har berättat om i ett tidigare inlägg här på bloggen.

Var kan burken sitta?

Utmaningen vid koordinaterna var att få loss burken som satt med en stark magnet! I den mugglarfria miljön denna tidiga förmiddag så var det dock lätt att arbeta ostörd och utan att någon observerade vad jag höll på med. När detta huvudmål för dagen var säkrat beslutade jag mig för att låta Rulle T stå kvar på parkeringen och promenera västerut för att logga ytterligare några burkar. Vid älven låg Earth Cachen Oxidation av bergarter på Sörhallskajen och väntade, när jag samlade in informationen började regndropparna att falla….

Blött började det att bli!

Nu styrde jag stegen mot den rekonstruerade ostindiefararen som nu åter börjar vakna till liv för att snart lämna staden. Här skulle MMT #11 Götheborg revival letas upp. Det visade sig inte finnas något vid koordinaterna så tidigare loggar fick konsulteras. Med den informationen som jag då fick kunde burken slutligen hittas.

Nu var det dags att bli upplyst och vägledd av Dana Svartskärs fyr! Det rådde nästan full storm när jag nådde ut till fyren så det gällde att hålla hårt i burken när den loggades, annars hade den hamnat i älven.

Därefter fanns endast en burk kvar på dagens korta lista, Eriksbergs Torg /2, men då det var flera DNF loggar hade jag inte så stor hopp om att hitta denna.

Efter en stunds sökande vid flera alternativa objekt på torget utan resultat började det lätta duggregnet övergå i skyfall – fick söka skydd vid en närbelägen byggnad medan vattnet forsade ned från molnen.

När regnet lättade lite gav jag mig av i riktning mot parkeringen och Rulle T. Men jag fick stanna ännu en gång under den promenaden då regnet tilltog och söka skydd under en balkong. Vattenmängderna på vägarna hem liknade snarast sjöar än vattenpölar så det var skönt att det inte var någon längre sträcka att färdas hem mot cachingbasen och den väntande bakelsen!