Konstliga rundor i Landvetter

En nästan klarblå himmel och soluppgång när Hallén och Rulle T gav sig ut på vägarna upp mot Landvetter, inte för att kliva på något flyg utan för att beskåda mer eller mindre konstiga konstverk. Den stora parkeringsplatsen vid köpcentrumet var nästan helt öde och många av ALC punkterna låg kring denna asfalterade yta, oväntat många små statyer!

Samtliga fem AlC punkter i ”Landvetters lilla konstvandring” klarades snabbt av samt fyra av punkter i ”Landvetter Adventure Lab”, dess femte punkt låg några kilometer bort och skulle loggas lite längre fram under dagens tur. Nu var det dags för en förflyttning och Rulle T fick en ny parkering vid Landehofstugan varifrån ett antal motionsspår utgår.

Vandringen gick mot Härryda Julkalender 2017 #04 Jul träd, dagens första julkalenderburk. Det skulle därefter bli ytterligare två julkalenderburkar, Tomtebo från 2015 och En sen svamp från 2014. Samtliga fint utformade cacher som gav äkta julkänsla!

Från julfirandet gick turen på småstigar bort mot Lysande grodan som tog ganska lång tid att leta fram! Vandringen gick sedan ut i Gröna skogen, en mycket blöt och snårig plats visade det sig. Det tog en stund att ta sig fram till burken, men den var å andra sidan lätt att hitta då den låg mycket öppet. Senaste loggen i boken var från jsson som varit här under gårdagen. Även i de följande cacherna Skogsstigen och MossFlaskan hittades jsson signaturer.

Mums – kvällsmaten är säkrad!

Nu hade jag kommit så långt fram på vandringen att sista ALC delsteget skulle loggas och därefter hittades även bonusen.

Nu fanns endast två cacher kvar på dagens lista. Först skulle jag ge mig i kast med ett troll som lär vara bosatt i ett träsk. Sådant kan vara riskabelt så jag hade stål i beredskap, utifall att…. Lyckligtvis var trollet inte ilsket denna förmiddag så jag fick min logg utan strid. Därefter väntade ännu en utmaning, Darth Vader, man skulle bli tvungen att gå över till den mörka sidan (det är väl i och för sig inte något nytt…). Men ondskans företrädare var inte på plats, bara en beskedlig reservlåda, så allt gick väl även vid denna cache. Nu återstod några hundra meters vandring tillbaka till Rulle T och den väntande hemfärden. Dagens skörd blev två ALC vandringar, en myst och nio traditionella cacher.