Hur ser ett insektsspöke ut?

Jag har länge undrat hur ett insektsspöke kan se ut, är det en genomskinlig fluga eller en skräckinjagande spindel? Förr eller senare så lär väl svaret komma har jag tänkt! Denna lördag, efter en vecka där alla vardagar liksom förra helgen fyllts av icke-geocachingaktiviteter, var det läge att värma upp med en mindre tur strax söder om Göteborg. Mitt första stopp för dagen blev vid Finnsjön där en lämplig plats till Rulle T hittades innan jag själv snörade på kängorna och begav mig ut på stigarna, första burken för dagen blev Ett ljus i mörkret.

Jag fortsatte vandringen på små trevliga stigar och samlade ihop totalt 9 burkar under turen. Det blev bland annat två av Härrydas julkalender cacher från 2018 och 2019, lite tomtar och snögubbar – mycket lämpligt med tanke på hur snabbt (h)julen nu rullar emot oss.

Ofta när man är ute i skogen på geocaching händer det att det dyker upp brevlådor innehållande en cache, så när en sådan påträffas i ett område där man inte förväntar sig en burk kommer omedelbart misstanken om att en myst-final har hittats. Så när jag såg brevlådan (se bilden nedan) öppnades den givetvis omedelbart, men den visade sig vara tom – ett villospår utplacerat av mugglare förmodar jag!

Alla lådor är inte cacher!

Sista burken på denna runda vid Finnsjön blev AvsTICKAren, därefter promenad tillbaka till Rulle T.

Nu väntade en förflyttning några kilometer till nästa P-koordinat, och där hoppades jag att få lära mig hur ett insektsspöke verkligen ser ut! Målet var nämligen en ”spökcache”, alltså en virtuell cache, med namnet Insektshotellet. Där borde det surra ilskna gastar (getingar) och förvirrade yr-myror borde fylla marken. Men när jag kom fram var det synnerligen lugnt och stilla. Inte en enda insekt syntes till, varken levande eller döda. Det enda kryp som jag fick med på bild var mig själv för att bifoga loggen.

Inga insekter!

På väg tillbaka till parkeringen passade jag på att logga Heavy Metal, därefter färd hem mot cachingbasen efter framgångsrik loggning av 11 burkar och lite över en mils vandring.