Många burkar finns det i Slätthult

Vid kvart i sju denna söndag dundrade Hallén med Rulle T in på parkeringen vid Slätthults motionsanläggning (Trollhättan) för att inleda en dag med burkjakt i de omgivande skogarna. När geo-kängorna satts på fötterna gick vandringens första etapp i god fart mot #26 Slätthult. Därefter drog jag mot norr för att leta burk lite närmare slussarna, men inte hela vägen fram dock, det får bli en egen tur.

Kan här finnas en burk tro?

Slätthultsområdet visade sig innehålla stigar i alla möjliga riktningar, nästan som i Skatås men med betydligt färre besökare. Under hela dagen mötte jag mindre än tio motionärer i området! Det gjorde min färd desto trevligare, inga mugglarögon som störde. Men trots det låga besökstrycket fanns det tydligen ett problem med att folk tippar i området. Jag satte omedelbart igång att sätta ihop en tipsrad när jag såg denna skylt, man skall alltid bekämpa förbud av detta slag.

1, X eller kanske 2? Här tippades det vilt!

En bit längre fram på vägen kom jag till cachen Jättegryta # 3, och det var en rejäl gryta. Här skulle trollen kunna koka många geocachare!

Den som hade önskat att förfölja mig genom skogen hade haft det lite problematiskt. Mitt rörelsemönster är logiskt för varje geocachare men knappas för mugglare. De norra delarna av området loggades genom svepande rörelser i öst-västlig riktning och därefter i ett antal större och mindre bågar men en och annan knorr!

Utmed motionsspåret fanns denna gula byggnad, rikligt försedd med reklam givetvis, där man förväntar sig att de spirituella kommentatorerna skall sitta. Man kan nästan höra —– ”Hallén närmar sig nu cachen, han stryker som en katt kring knutarna och där får han syn på burken och dyker ned på marken – skall det bli en logg – skall han få upp burken? – Ja, Ja, Ja – det blir en loooooooooog”.

Två burkar var placerade vid jakttorn, men ingen jakt utöver burkjakt pågick, så jag kunde utan problem säkra mina loggar. Vid tornet ovan kom min lilla griptång till nytta, bra med en hopfällbar extra förlängning till armen i bland!

Det var ont om historiska lämningar i området, men en Lingrop passerades åtminstone. Här börjar också en multi, men dessa gav jag mig inte på under dagens vandring – det var tillräckligt stora volymer som skulle loggas!

En stor andel av dagens burkar var av ”normal” storlek, alltid trevligt då det kan bli lite väl många micro-burkar. De flesta hittades utan problem under stenar eller rötter (som ovan) men två av de prövade burkarna denna dag var troligen borta. Uppenbara platser, tydlig hint, goda koordinater men ändå ingen burk. Båda låg på lite utsatta platser, illvilliga motionerande mugglare hade lätt kunnat utöva sitt ondskefulla värv.

Efter 23,7 kilometers vandring i mestadels skogsterräng nåddes åter parkeringen och Rulle T. Det var drygt åtta timmar efter att jag gått ut på vandring och under den tiden hade 49 burkar hittats, dessvärre fick även 2 DNF:er noteras. Det var en uppfriskande och stärkande tur, välbehövligt inför väntande zoom-baserade arbetsvecka!