En sur tur i Astrids skog

Det är inte allt som går som planerat, vissa dagar tycks mycket gå fel, i dag var en sådan dag. Förhoppningsfull åkte jag iväg med Rulle T med siktet inställt på Flodatrakten och en serie burkar på temat Astrid Lindgrens sagor. Efter att ha parkerat nådde jag snart dagens första burk, Ronja. Men ingen burk ville visa sig, efter mycket letande beslutade jag mig för att gå vidare. Sökandet efter Rumpnissar och därefter Grådvärgar gick mycket bättre även om de krävdes en del sökande. Cachen Birk hittades utan problem och strax därefter Labbas som var en riktigt liten sak men lyckligtvis en enkel placering.

Jag avvek nu från Floda-Härskogen leden och följde en liten grusväg under den stora kraftledningen. Vid en en, av det större slaget stiftade jag bekantskap med cachen Thirst to find. Det började nu droppa ganska oroväckande många vattendroppar från molnen ovan. Den hade kommit lite skurar tidigare, men nu började det bli mer intensivt.

När Skalle-Per hittades gällde det att skydda burk och logg från allt vatten som kom från ovan. Efter en sträcka av leden som gick på en mindre travbana mitt ute i skogen, med lös sand, var det skönt att åter kliva ut på stigen som ledde in i skogen till det gamla torpet Fågelsmosse som låg här 1840-1900 och dess cache som visade sig vara utlagd av Ingabo & Heimdall. En trevlig och regnskyddad placering.

Cachen vaktades av ett antal….

Den lätthittade cachen var snabbt signerad så jag fick inte lov att sällskapa med spindlarna i närområdet speciellt länge innan det var dags att krypa ut och åter känna regnet piska i ansiktet. Vandringen gick nu mot nästa Ingabo & Heimdall cache, båda var utlagda till FAD eventet som hölls i trakten 2011. Pyramids and rhomboids var ett passande namn på platsen, burken kunde dessutom snabbt och lätt hittas. Men därefter skulle turen inte längre vara med mig.

Cachen Mattisborgen var tänkt att bli erövrad, men ack vad jag bedrog mig! Den var tydligen välförsvarad då mitt sökande inte gav något resultat. Regnet tilltog dessutom i styrka och jag kunde känna hur mindre floder rann innanför kläderna. Det bidrog givetvis inte till tålamod och uthållighet. Även om inte burken hittade så påträffades däremot nycklarna till borgen, men dessa var av föga intresse även om det hade varit skönt att komma inomhus så som vädret betedde sig.

När jag slutligen gett upp försöket att erövra borgen gjordes ett försök på den närliggande Power, men inte heller där hade jag någon framgång. Men kraftigt regn piskande mot mig gav jag upp och inledde min reträtt tillbaka mot Rulle T ett antal kilometer bort. Innan jag var tillbaka vid parkeringen passerades åter Ronja, ett nytt försök gjordes men utan framgång. Det blev tredje DNF loggen i rad, det tillsammans med det synnerligen blöta vädret gjorde detta till en något sur vandring. Men det blev luft och motion, drygt en mil totalt. Väl hemma i cachingbasen fick samtliga kläder ersättas med torra, blöt in på bara skinnet – det var Hallén efter dagens tur.