Grått i Gråbo – 2022 års första runda

Vi skriver redan den 2:a januari 2022 och det var sannerligen hög tid att bege sig ut på årets första runda. Målet denna grådisiga dag var Gråbo, passande tyckte jag. Rulle T hade givetvis vissa invändningar mot att besöka Lerumstrakten, men Gråbo var inte fullt så illa resonerades det, så parkeringen vid Mjörnbotorget fick duga. Kängorna drogs på och geocachingryggsäcken åkte på, men de första burkarna låg inte ute i ”vildmarken” utan i bebyggda trakter. Det första målet var En ordinär återkomst som efter lite irrande i snåren kunde loggas som årets första burk.

Årets första burk var nu loggad.

Sämre gick det sedan vid En ordinär hundpromenad #1 som jag för andra gången fick skriva DNF på, märkligt…. Men jag lät mig inte nedslås utan drog vidare genom villaområdet mot En ordinär hundpromenad #3 som kunde fångas med hjälp av ett verktyg som låg i den välutrustade ryggsäcken.

Efter en kortare promenad närmade jag mig dagens huvudmål, men först stannade jag till vid Hit men inte längre! Men nog vågade jag mig längre än så efter framgångsrik loggning! Planen var nämligen att leta upp det lilla kluster med burkar som placerades ut inför julen 2017, närmare bestämt den 7:e december, men som ”blivit liggande” för min del. Dessutom fanns några ytterligare cacher utanför serien. Så som sig bör inledde jag med starten, Jul i Lerum 2017 #7 Starten.

Det blev en mycket trevlig runda ute i skogen, på grusvägar, små stigar och genom stiglöst land. Ett par jordkällaren av mycket olika standard besöktes, en liten mus serverade en cache, en lyktstolpe påträffades bland granarna – är jag i Narnia igen?! Alla cacher i serien och även de som inte tillhörde julkalendern hittades utan större problem och inte en enda mugglare störde. Slutligen nåddes den sista cachen för dagen, Jul i Lerum 2017 #7 Framtidens julgran -slutet. Dagens skörd av burkar blev 16 hittade, en irriterande DNF och sedan kunde 11 kilometers vandring sättas in på motionskontot.

Härligt, nu är 2022 års caching igång och det skall bli spännande att se vad detta år kan bjuda på när det gäller geocachingäventyr – ty det händer alltid något oväntat!