Stadsvandring med spökjakt

Även om det sägs att vi går mot ljusare tider nu så här efter vintersolståndet så var det inte något jag märkte mycket av under dagens stadsvandring. Jag kom iväg förhållandevis sent från cachingbasen vid 5.40, då borde man väl kunna vänta sig strålande solsken? Men icke! I stället var det mörker och dis som väntade, men ingen snö och ingen halka då det var nästan sju grader varmt. Hela dagens tur skulle ske till fots, Rulle T fick vila allt medan Hallén fick slita.

När Lundens höjder passerats siktades stadens centrala delar och jag närmade mig snabbt dagens första burk, Göteborgs Julkalender 2021 #22. På denna plats har jag jagat burk förr även om den tidigare cachen var något större, om jag minns rätt. Inga problem att hitta dock, rakt på!

Ja, nu är frågan, var är cachen!

Nu var det inte långt till en rykande färsk virtuell cache, lite spökjakt alltså! Gunnar Gren & nya Gamla Ullevi -Virtual Reward 2.0 publicerades under gårdagen, endast en nätlogg före mig vid mitt besök. Uppgiften var enkel, ta ett foto av sig själv vid statyn. Det finns även önskemål om att man skulle klä sig i sitt favoritlags färger – något sådant har jag dock inte så jag avbildade mig på traditionellt geocachingvis.

Min stadsvandring fortsatte nu i genom centrum med siktet inställt på Göteborgs Julkalender 2021 #12. I trakten av Järntorget växer allt högre hus upp, det norskägda jättehotellet är märkbart liksom rivningen av flera äldre husen i området.

Denna burk hittades snabbt och lätt, det var förvånansvärt få mugglare ut vilket givetvis var skönt. Nu blev det åter en transportsträcka ut mot Slottsskogen där jag tänkte mig en ALC runda, det var ett tag sedan jag gick en sådan! De gamla betesmarkerna och ängarna till Älvsborgs slott låg i nästan totalt mörker med undantag för enstaka lyktor. Men detta var inte något som hindrade min framfart på anlagda stigar och genom terrängen, man har väl eget ljus. Fem platser besöktes och svaren hittades i de flesta fall utan problem. När allt var klart fick jag finalkoordinaterna – kunde detta verkligen stämma? Platsen föreföll bekant, mycket bekant – men så var det – mer än så berättar jag inte!

Dagens burkskörd omfattade 2 traditionella, en virtuell, en myst och fem ALC delsteg samt 17,9 kilometers vandring till motionskontot.