Caching innan stormen

Riktigt dåligt väder spådde regnmannen från SMHI för denna lördag så det fick bli en tur i närområdet istället för den lite längre utflykt som fanns planerad. Vinden hade ännu inte börjat att ta i men det var regn eller snarare riktigt ”blöt luft”, fukt överallt, som tidvis övergick i regn under hela dagens promenad. Detta skall väl dock inte hindra en göteborgare från att ge sig ut! Det första målet var en plats jag besökt förr i detta nobla geocachingsyfte, nämligen Nobla gatan, som gäckat mig. Nu hade jag fått en knuff i rätt riktning och det förändrade läget radikalt. Det fanns inget hinder att logga då det var ganska ödsligt i kvarteren denna dag efter att tre bussmugglare lägligt nog klev på sitt fordon i det ögonblick jag nådde nollpunkten. En kort stund senare var burken loggad!

En relativt ny burk, Stora ingången till Östra kyrkogården, blev nästa punkt att besöka. Den tydliga hinten gjorde att det inte rådde någon tvekan om placeringen.

Några frågetecken på kartan hade jag tänkt att räta ut också och mysten Lunden-pyssel #4 låg inom räckhåll i Lunden. Men där hittades ingen burk, möjligen har den blåst bort i de hårda vindarna eller så var det jag som letade uselt, båda alternativen är faktiskt tänkbara! Det blev till att försöka sig på nästa burk i samma serie, nämligen #1. Där fick jag snabbt syn på burken och med lite träpinneteknologi lyckades jag både hämta och återplacera utan större möda.

Innan stormen Malik ankomst lyckades jag ta mig hem till cachingbasen. Kanske kan det dåliga vädret ge lite tid under eftermiddagen att se ut några framtida utflyktsmål.