Sandsjöbacka & Vallda

Ingen storm, ingen snö, ingen ishalka, bara lite blåst och spridda skurar. Det måste räknas som bra cachingväder i februari. I god fart färdades jag söder ut med Rulle T och svepte in på rastplatsen vid Sandjöbacka strax efter soluppgången. Genom en grind i viltstängslet gick det att komma ut på vandringsleden genom Långåsskogen. I denna trakt var jag senast 2015(!) då de första cacherna i serien Långås gröna publicerades. Sedan kom det ytterligare fyra nya i serien 2019 och det var nu dessa som skulle letas upp.

Först på listan låg Rutavdrag som var nummer 11 i serien. Därefter följde nummer 12, 14 och avslutningsvis nummer 9. Alltid trevligt med små rundor där burkarna är kreativt utformade.

Efter denna trevliga skogsvandring tog jag mig tillbaka till parkeringen där Rulle T stod redo att åter dra ut på motorvägen och vidare mot den medeltida kyrkan i Vallda. Där fanns gott utrymme för Rulle T och en lämplig utgångspunkt för lite caching i området. Givetvis skulle den traditionella Vallda Kyrka loggas, vilket skedde utan problem. Men dessutom finns kring kyrkan ALC:en Vallda Kyrka/Church samt en bonus med samma namn. Det var en fint utformad runda med en del oväntade svarsalternativ, var tvungen att pröva ett par av de mer kreativa på sista steget! Finalens placering passade mig alldeles utmärkt, alltid skönt att kunna ta skydd undan vinden när man loggar en nano.

Det blev nu en liten förflyttning till fots bort mot ett mindre kluster av burkar, där Se upp skulle bli första stoppet. Färden gick på både breda asfalterade stråk och på riktigt små och leriga stigar genom ett litet rekreationsområde. Som vanligt rörde sig mugglarna på de mest lättframkomliga stigarna och de tittade med undran och skräck när Hallén stod med en gps uppe på en ”klippavsats” några meter över stigen. Totalt blev det sju hittade burkar i området, dessvärre också en DNF. Det fanns några riktigt kreativa cacher och exempelvis Hittad var riktigt kul!

När Träna var hittad och loggad var dagens träning nästan över, återstod gjorde endast promenaden tillbaka till Rulle T. Till träningskontot loggades 14 kilometer och till geocachingkontot 18 styck nya loggar. Dags att bege sig hem till cachingbasen för att förbereda inför måndagskvällens framträdande – ett föredrag om resan till Grönland – via zoom, men nu borde vi väl snart kunna hålla ”riktiga” föredrag med bilder på stor duk!