Kärnfull caching med vind i håret

Vinden tog i ordentligt när jag färdades söderut med Rulle T under söndagsförmiddagen, funderade på om det skulle bli nödvändigt att surra fast ratten… Men fullt så marina åtgärder blev inte nödvändigt, vilket var tur då jag saknade rep! Snart närmade jag mig dagens första stopp, i en verkligt kärnfull plats med gott om el – ja, det stämmer, första anhalten var Ringhals. Rulle T lånade en plats med elstolpe, har nog aldrig tidigare sett så många samlade på en parkering. Jag drog på kängorna och begav mig mot dagens första cache, RAB #02 – Förbud.

Därmed var RAB rundan påbörjad, ja det som är kvar av den då en del av cacherna blivit arkiverade. Kvar finns förutom tvåan, även #3, #5, #6, #7, #8 och #10. Men å andra sidan fanns lite ströburkar utanför serien att dryga ut dieten med.

När vandringen nådde fram till havet och cachen Gloppebornas bad- och fika plats var vädret vilt och vågor slog upp mot den steniga stranden. Burken låg då en liten bit från vattnet så det blev inte någon flaskburk av cachen. Totalt blev det 15 loggar utmed rundan.

Dags att starta upp Rulle T igen och fortsätta på vägen söder ut mot Balgö brygga och Kärradal där ytterligare ett kluster burkar väntade. Nere vid havet tog vinden i ordentligt, det gällde att hålla i burkarna och loggremsorna. En sekunds bristande uppmärksamhet skulle ha medfört att cacherna hade förflyttats några mil österut! Men jag lyckades undvika detta och gick metodiskt fram, först två burkar ur Balgö brygga serien, #1 och #2. Efter en kortare vandring utmed havet tog jag mig in i skogen och fick lite skydd från vinden. Snart var den första burken i Kärradal serien loggad. Framgången var väl mestadels god, men också ett par burkar som inte kunde loggas, en som satt lite väl högt upp och spöt var inte med, en annan som helt enkelt inte ville visa sig.

Vissa burkar tog en del tid och när jag åter var vid Rulle T som stod och väntade i den hårda vinden var det dags att börja rulla tillbaka mot cachingbasen. Dryga 18 kilometers vandring hade det blivit och 27 nya cacher att sätta in på geocachingkontot.