I Borås skiter man på Hallén!

Dagens geocachingtur med Rulle T gick österut på riksvägen nummer 40 med målet att logga en samling med ALC burkar och givetvis en och annan traditionell cache som skulle råka komma i min väg. Parkeringen vid järnvägsstationen fick bli utgångspunkten för två ALC rundor i centrala Fristad, först på listan stod Fristad Hed.

Trevligt att få bekanta sig med detta tidigare militära område under en lagom lång runda mellan husen. Bonusen hittades sedan utan problem, fick endast vänta ut en långsam mugglare som var ute och drev omkring på mugglares vis.

Den andra ALC rundan i Fristad blev på temat konst, inte konstigare än så. Det gick snabbt att klara av samtliga steg och finalen satt på ett bekvämt avstånd från sista zonen.

Dagens tredje och något längre ALC väntade i Kröklings hage. Har varit i trakten tidigare och loggat burk, senast var det 2016, men jag hade inte en minnesbild av hur fint detta område är. Det blev en mycket angenäm vandring även om några av sträckorna var täckta av vattensjuka områden med endast ett tunt istäcke som tvingade mig till en del omvägar. Viskan visade sig inte viska, den var ett dånande vilddjur denna dag!

Bonusen till ALC rundan var avaktiverad så jag fick nöja mig med de traditionella cacher som låg inom räckhåll när jag gick runt i området. Det var trevliga burkar, som även bjöd på lite högtidligheter i form av ett möte med en mängd kungligheter! Dessutom fick jag stifta bekantskap med en hällkista ”Kungagraven” där sägnen berättar om kungen som dog i striden efter att hans manskap hade övergett honom. Den gamle konungen förblödde och platsen där han dödde, blev han lagd inunder hällen, nedanför de höga fjällen. Men i farans stund skall kungen föryngrad kliva ur sin grav tillsammans med sina tolv kämpar för att hjälpa sitt folk. En klassisk sägen med andra ord!

Kröklings hage.

Ut från den isiga parkeringsplatsen och ut på vägen mot Borås gick sedan färden. Tanken var att besöka ytterligare en ALC denna dag, den vid Borås arena. Det fanns gott om plats för Rulle T i närheten av anläggningen och jag påbörjade min promenad. Men invånarna gillade inte min närvaro och gjorde något avskyvärt för att få bort mig – kastade avföring på mig…..! En stor klump träffade mig från en befjädrad Boråsbo högt upp i ett träd, jag var uppenbarligen inte välkommen här.

Men jag fortsatte oförtrutet framåt och fick loggat det första delsteget. Det andra delsteget fick jag gissa mig fram till och vid det tredje samlades nu polis, ordningsvakter och mängder av mugglare som skulle in på arenaområdet – mugglare, jag säger bara det. Svaret på frågan var dolt av allehanda mugglaraktivitet men slutligen fick jag rätt, men då dog telefonen. Det fanns inte någon mer kraft 0%, jag hade inte tagit med mig min powerbank när jag gick ut på promenaden så jag fick återvända till Rulle T. Nu var frågan, skulle jag sitta här och vänta på att telefonen skulle ladda eller var det bättre att lämna de två återstående delstegen till en lämpligare tidpunkt då området inte var nedlusat av gapiga mugglare. Jag valde det senare och började färden västerut.

Under hemfärden blev det dock ytterligare ett stopp vid Landvetter flygplats, inte för att jag tänkte flyga iväg – det får vänta lite tills världsläget på flera sätt blivit lite lugnare. Det som lockade mig till flygplatsen var Göteborg-Landvetter flygplats – Virtual Reward 2.0. Lyckades hitta en parkeringsplats, gjorde en rusning till platsen, tog ett foto och tillbaka till Rulle T innan någon parkeringsvakt hunnit upptäcka min manöver…

Därefter var det hemfärd efter en trevlig cachingdag i soligt och härligt väder, länge sedan det var något liknande under en ledig dag!

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.