Två burkar på morgonpromenaden

Antalet cacher i närområdet har ökat den senaste tiden, vilket är mycket trevligt, då kan man få lite nöje under sin morgonpromenad. Under eftermiddagen i går plingade det till i telefonen, en ny burk var publicerad inte speciellt långt bort. Ändå valde jag att vänta med den tills i dag. Cachen Rör Rör Rör blev morgonens första mål, den var utlagd via ett konto med 0 hittade och 1 utlagd! Vid koordinaterna fanns inga rör att se, inget lämpligt gömställe heller. När jag gick igenom loggarna från FTF jakten under gårdagen så konstaterade Monway att burken hittats 21 meter från nollan, han angav även alternativa koordinater – vilka stämde och ledde mig rakt till burken. I cachebeskrivningen står det: ”Geocache i världsklass, riktigt klurig. Lycka till! ” Klurig, ja utan tvekan om man letar vid nollpunkten, och ”i världsklass”, beror på vilken klass den tävlar i….

När loggremsan var signerad så gick morgonpromenaden vidare mot en hemlig plats för loggning av mysten Apberget #1. Solen hade ännu inte gått upp så det blev till att leta i ficklampans sken ute i skogen. Jag fick snurra runt en stund mellan träd och stenar innan rätt sten påträffades och morgonens andra loggremsa blev signerad, ja båda hittades innan klockan slagit 6. En god början på dagen!