I historiska marker

Åter en strålande vacker morgon, något kall gryning men det skulle komma att ändra sig. Med Rulle T gick färden norrut mot dagens första mål, Båstorpområdet. Där ligger en mindre serie burkar och några ytterligare utanför serien. Jag började med #1 och arbetade mig sedan systematiskt i riktning mot Göta älv.

En kort sträcka gick vandringen där järnvägen förr ångade fram, men nu fanns här något viktigare, cachen Gamla Gamla Banvallen. Efter lite sökande under stenarna visade sig en cache och jag kunde påbörja vandringen tillbaka mot parkeringen samt avsluta med #8 och #9.

I god fart gick sedan vidare norrut mot platsen för en av Sveriges äldsta städer, som möjligen har ett norskt ursprung…. Målet var att logga ALC rundan ”Gamla Lödöse”. Det första steget i rundan låg vid den gamla avrättningsplatsen, där var jag senast i samband med loggning av Tingbergs kulle (Galgkullen), det var 2013 – tänk vad tiden går!

På väg upp mot avrättningsplatsen från parkeringen passade jag på att logga Boulebanan samt Lödöse Fritidscenter. När även det första steget i ALC rundan klarats av gick promenaden tillbaka till Rulle T som sedan tog mig till parkeringen utanför museet därifrån besöktes övriga delsteg till fots. Det är alltid intressant att vandra runt i Lödöse, men det kräver en del inlevelseförmåga för att förstå att här legat en medeltida stad men omfattande internationella kontakter.

När hela rundan var avklarad gick jag mot bonusburken som hittades utan problem. Först undrade jag över hinten när jag såg området kring nollpunkten, men det visade sig stämma!

Mitt nästa mål var en hemlig plats i Lilla Edet för loggning av Bonus Lilla Edet ALC som jag fick lämna förra sommaren efter att jag hade gått ALC rundan. Anledningen var att jag var utsatt för intensiva luftangrepp, av synnerligen ilskan måsar. Men i dag var där inga fåglar och det fanns inte ens mugglare vid den synnerligen vackra finalplatsen. Cachen kunde hittas utan problem och jag var minst sagt nöjd att äntligen få signera denna loggremsa.

I Lilla Edet finns en lämplig bro över älven och jag körde med Rulle T vidare väster ut och också upp mot höjderna där det ännu låg lite snö kvar i terrängen. Målet var det gamla militärområdet Backamo för dess cacher och ALC runda.

Det blev en intressant runda i området där det fanns informationsskyltar här och var där man kan läsa om hur området använts. Dessutom blev det tre traditionella cacher, Backamo (I 17), Klackamo samt Tjo upp på Backamo. Dessa gick utmärkt att kombinera med ALC rundan, avslutningsvis blev det även en myst, Adventure Lab Bonus – Backamo (I 17).

Den sista etappen med caching i dag skulle bli i en ganska kustnära miljö i Lyckorna söder om Ljungskile. Parkeringen var nästan vid stranden, härligt nog var P-automaten avstängd så det blev gratis parkering. Nära parkeringen fanns en cachen, men dessvärre gillade soldyrkande mugglare platsen och omöjliggjorde allt sökande. Jag gav mig istället på den första av två ALC rundor i området. Den ledde mig även förbi Gamla Ljungs Kyrka som givetvis loggades, kyrkan liksom ett par andra platser utgjorde delsteg i båda ALC rundorna. Även Lyckorna badort Adventure Lab – Final hittades utan problem.

Skeppssättning mitt på ortens nya kyrkogård.

Avslutningsvis gick jag mot Adventure Lab Bonus Lyckorna som krävde en liten utökning av promenaden i ganska backig terräng. När jag åter var vid Rulle T kunde dagen summeras, omkring 2 mils vandring och promenader, 20 ALC steg och 20 fysiska burkar att föra in på kontot. Allt i ett strålande soligt marsväder som under den sista vandringsetappen kändes riktigt vårvarmt.