Från vikingar till slussar och parkträd

Strax efter gryningen rullade Rulle T och Hallén in på parkeringen vid Ale vikingagård för att ta i tu med en liten runda burkar. Redan vid infarten väntade en viking, han såg ganska beskedlig ut, men skenet kan som bekant bedra. Lyckligtvis var han vänligt inställd till geocachare och jag fick säkrat dagens första logg.

Ytterligare fyra burkar väntade utmed områdets trevliga vandringsled, dock tycker jag att det var ganska onödigt många skyltar som mugglarna satt ut med diverse meningslösa budskap – men det är väl typiskt mugglare! Tre av dessa cacher hittades medan den sista i serien fick bli en DNF efter ett mycket långvarigt letande.

Färden gick sedan vidare mot norr och Trollhättan där en lite längre vandring skulle genomföras. Men ibland händer det oväntade saker och min vandring fick gå en annan väg än tänkt, någon illasinnad bromugglare hade nämligen gjort min tänkta promenad till en T5:a.

Det var lite svårt att ta sig över här…!

Det fanns en skylt som informerade att bron skulle vara öppen – alltså stängd för mig – i ytterligare 20 minuter. Så länge hade jag inte lust att stå och vänta så jag ändrade riktning och tog mig med långa kliv mot ALC rundan Trollhättans Street Art. Det var nämligen dagens huvudmål att logga de tre ALC rundorna i Trollhättan. Rundan gick bra och snart var även finalen loggad. Därifrån var det inte några problem att korsa vattnet och ta mig ut på öarna mellan de olika slusslederna.

Här kommer orsaken till att bron var öppen.

Jag stannade till vid den virtuella Trollhättefallen och samlade in den stora mängd information som skulle behövas för att logga. Men det var ganska svårt att jämföra bilderna med ”verkligheten” och hitta vad som saknades. Jag borde ha skrivit ut bilderna! Får arbeta med denna cache hemma i cachingbasen och se vad som kan göras.

Vandringen gick nu mot slussområdet och ALC rundan Trollhättans Slussar. Det blev en fin tur mellan slussleder av olika ålder. När rundan var avklarad kunde även finalburken letas fram.

På vägen tillbaka mot centrum passade jag även på att få loggat tre traditionella burkar, Kärlekens Stig #1, Träbrostigen #2 samt #1 och fick dessutom bekanta mig med en fin skogsstig och slapp därmed de trista asfalterade vägarna. Den tredje ALC rundan i ”Trollhättan blev Trollhättans lokomotiv”, en trevlig industrihistorisk vandring som gick i en cirkel runt den plats där Rulle T väntade. När finalen var hittad och loggad gav jag mig åter ut på vägarna. Det var åter en ALC runda som väntade kring Restad gård, ett område där det gällde att inte gå in genom fel dörr och hamna på låst avdelning… Här väntade inte någon final så när de digitala stegen var avklarade åkte jag vidare upp mot Vänersborg. Där gav jag mig på ALC rundan ”A walk in the park”, men det gick inte speciellt bra. Uppgifterna på varje steg var att ange vilket träd man stod vid, ja det beror lite på hur man hamnar med telefonens gps, många träd kan det bli. Vid steg 3 var jag helt övertygad om en sak, men det var fel, alternativ två och tre var också fel. Slutligen gick jag igenom en hel lista med vanliga trädslag, både tänkbara och minst sagt udda förslag, men allt var fel, fel, fel, fel. Nej, tänkte jag detta var inte kul så jag gick bort till områdets virtuella, Fridastatyn, och där blev det givetvis en logg!

Fyra ALC rundor blev ändå avklarade, en påbörjad, ett antal bonusburkar och lite traditionella cacher gav trots allt 32 hittade denna dag och 19,8 kilometers vandring i den strålande marssolen! En riktigt trevlig cachingdag, men även sådana tar slut och det var dags att rulla tillbaka mot cachingbasen.