Kungligheter

I dag blev det inte någon långtur utan en promenad från cachingbasen in till Göteborgs centrum för att där logga två virtuella cacher. Det första stoppet var på välbekanta Stora torget, alltså Gustav Adolfs torg där den nuvarande stadens grundare står och pekar finger allt sedan 1850-talet. Där skulle den virtuella cachen Här skall staden ligga/ This is where the city… loggas. Statyns historia är ganska intressant och om du vill veta mer så följer du bara denna länk till min hemsida om Göteborgs historia. Uppgiften att fotografera mig själv vid statyn klarades givetvis snabbt av. Därefter kunde jag fortsätta mot nästa virtuella cache, The ghost at Kopparmärra, åter en kung, denna gång Karl IX som grundande den första staden med namnet Göteborg, men den låg på Hisingen.

Därmed var denna minirunda avklarad och vandringen gick åter mot cachingbasen. Några timmar senare kom ytterligare en ny virtuell cache att publiceras utmed den väg jag hade valt att gå under hemvägen, så det blir till att återvända för att logga The champ – Virtual Reward 3.0 vid ett senare tillfälle. Kanske kan jag ta ett foto när jag kör förbi med Rulle T under någon dag i veckan – får hoppas på rött ljus och en lämplig placering i kön….!